Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Spieropbouw voor je paard? Verhoog het effect van je training!

Vooral jonge paarden kunnen bij de opbouw van spieren veel baat hebben bij de toevoeging van een hooggeconcentreerd aminozuren supplement. De dagelijkse toediening van een optimaal aminozuren supplement helpt oudere paarden daarnaast het verlies van spiermassa te voorkomen tijdens periodes van rust, door ziekte of minder training.

Eiwitten en aminozuren

Eiwitten en aminozuren zijn de bouwstenen van botten, spieren en zachte weefsels. Ze zijn belangrijk voor spiervorming, spierherstel, het samentrekken van de spieren, het afweermechanisme van je paard en het goed laten functioneren van de organen. Ook zorgen ze voor de verbinding en afgifte van hormonen en enzymen, het reguleren van slaap, eetlust en bloeddruk. Niet alleen de spieren bestaan uit eiwit, ook de huid, haren, inwendige organen en bijvoorbeeld darmcellen bestaan voor een groot gedeelte uit eiwit. Iedere dag wordt een deel van de eiwitten in het lichaam vervangen. Deze doorlopende afbraak en opbouw van eiwitten houdt het lichaam van je paard gezond.

Essentiele en niet essentiële aminozuren

Zoals spieren zijn opgebouwd uit eiwit, wordt eiwit gevormd door aminozuren. Aminozuren dragen bij aan een betere spierfunctie. Er zijn verschillende aminozuren, een aantal zijn essentieel. Essentiële aminozuren krijgt je paard binnen via zijn voeding. De belangrijkste essentiële aminozuren voor je paard zijn lysine, methionine, cysteïne en tryptofaan. Een deel van de aminozuren is niet-essentieel. Deze maakt je paard zelf aan in zijn lichaam uit andere aminozuren.

Spieropbouw en uithoudingsvermogen vergroten

De verhoogde toediening van aminozuren aan het voer draagt bij aan een betere spierfunctie, ook voor paarden in lichte training. Een goede spierfunctie vermindert het risico op verzuring en het ontstaan van aandoeningen, zoals spierbevangenheid. De aanvulling van een supplement met de juiste combinatie goed opneembare aminozuren is overigens ook een goede natuurlijke ondersteuning voor paarden met vermoeide of stijve spieren en paarden die een spierblessure hebben gehad.

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Delen: