Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

5 tips voor een stralend witte schimmel!

5 tips voor een stralend witte schimmel

Komend weekend is het zo ver, pakjesavond! 5 december is een avond waar we met z’n allen naar uit kijken. Maar voor Sinterklaas en zijn paard Ozosnel en de pieten een druk weekend! Want niet alleen alle pakjes moeten bezorgd worden, Ozosnel moet ook nog helemaal gewassen worden! En iedereen die zelf ook een schimmel heeft weet hoeveel werk dit is. Daarom hebben wij de beste tips voor Sinterklaas en zijn pieten (en natuurlijk ook voor jou met je schimmel) op een rij gezet!


Witte paarden zijn prachtig maar het vergt veel energie om ze ook zo mooi wit te krijgen, met deze 5 tips maken we je het een stukje makkelijker:

  1. Wassen met speciale shampoo voor schimmels!
    Regelmatig wassen zorgt dat je schimmel mooi schoon blijft. Je kunt hier het beste een speciale paardenshampoo voor gebruiken omdat dit beter voor de huid van je paard is. Tevens zijn gewone shampoos vaak ook niet krachtig genoeg voor de vlekken van mest en urine. Er zijn ook speciale shampoos voor schimmels. Die zorgen dat de lichte vacht nog meer oplicht en laat het meer stralen! De staart kun je na het wassen nog verzorgen met een conditioner of spray. Dit zorgt voor een doorkambare staart!
  2. Een schone stal
    Zorg dat er een mooie schone stal klaar is na de wasbeurt. Alle natte plekken en mest er uit en een dikke laag schoon stro of ander strooisel er in. Dan is de kans het grootst dat hij de volgende dag nog steeds wit is.

  3. Een deken op
    Het is koud buiten dus doe je paard na het wassen een lekkere warme en vocht afvoerende deken op. Zo is hij het snelst weer droog en tegelijk beschermt tegen vuil van buitenaf!

  4. Een korte vacht
    Een korte vacht is makkelijker schoon te houden dan een lange teddybeervacht. Dus zorgen dat hij kort in de vacht blijft door op tijd een deken op te doen of in de winter scheren kan het je een stuk makkelijker maken!

  5. Toch nog vlekken?
    Mocht er toch een vlekje op de mooie witte vacht zitten? Geen stress, gebruik dan de Greenspot Remover van Cowboy Magic. Daarmee heb je in een handomdraai alle vlekken weer weg!

Handige producten om je paard stralend wit te krijgen

Handige producten om je paard stralend wit te krijgen

Delen: