Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De 5 beste tips voor je paard tijdens de corona lockdown

Afbeelding paard coronacrisis

Veel paardeneigenaren, ruiters en amazones hebben (gelukkig) de ruimte om hun paard(en) in beweging te houden – bijvoorbeeld met eigen stapmolen en/of rijbak. Maar wat als dat niet kan? En hoe zit het met pensionpaarden en -pony’s? Hoe kun je ook die paarden in optimale conditie houden?

 

We zetten de 5 beste tips van paardenkenners voor je op een rij:

 

#1 – Pas het rantsoen aan

Kan je paard of pony niet normaal of goed bewegen? Pas het voedingsschema van je viervoeter daarop aan. Als je dier minder beweegt en tegelijkertijd het normale voedingspatroon aanhoudt, dan wordt het eenvoudigweg dikker. Met alle bijbehorende mogelijke complicaties van dien. Door minder of half te voeren krijgt het paard nog voldoende binnen.

 

#2 – Blijf bewegen

Is de pensionstalling slechts beperkt geopend en kan je paard minder bewegen? Benut de mogelijkheden die er wel zijn voor noodzakelijke training. Wellicht is er elders in de buurt nog een (privé) accommodatie waar je tijdelijk terecht kunt? En gelukkig is er nog steeds ruimte voor een mooie buitenrit op het strand of in de vrije natuur.

 

#3 – Pas het trainingsschema aan

Er zijn momenteel geen wedstrijden, dus je kunt de intensiteit van je trainingen daar – stapsgewijs – op aanpassen. Een te abrupte wijziging in het trainingsschema, kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je paard.

 

#4 – Voorkom verzuring

Als je paard ineens te veel of te weinig beweging heeft, kan er verzuring in de spiervezels en/of een ophoping van afvalstoffen optreden. En dat kan weer voor vervelende ontstekingen zorgen. Naast bovenstaande tips is dit hét moment om het lichaam van je paard te ondersteunen met specialistische voedingssupplementen.

 

Onderstaande paardensupplementen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing gedurende en na de coronatijd. Zo houd je je trouwe ros in optimale conditie. Altijd.

 

  • Cannabidol-Horse
    Steeds meer paardeneigenaren ontdekken de positieve effecten van Cannabidol Horse™. Cannabidol Horse™ is een natuurproduct wat bestaat uit meerdere cannabinoïden, waaronder CBD. Cannabidol-Horse™ staat bol van de antioxidanten, verbetert de algemene gezondheid van je paard of pony en helpt bij pijn, nervositeit, huidproblemen, hoefproblemen, traagheid, vermoeidheid, stijve spieren, gewrichtsproblemen, ontstekingen, eczeem en allerhande allergische reacties.

    Het ondersteunt bovendien het immuunsysteem, zorgt voor een sneller herstel, optimale prestaties en draagt bij aan een goede algehele gezondheid van uw dier. Een echte krachtpatser dus. Ook ideaal ter ondersteuning als de intensiteit van de trainingen weer wordt opgevoerd!

 

  • Silicium Horses
    Sommige paardeneigenaren geven glucosamine bij gewrichtsklachten of om hun paard soepeler te laten bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat het toedienen van glucosamine bij paarden echter maar weinig effect heeft. Silicium daarentegen, is een veel effectiever supplement. Het stimuleert de lichaamseigen productie van glucosamine en zorgt voor een aantoonbaar verhoogde opname tot 70% van calcium, mineralen en sporenelementen. Door die verbeterde voedselopname, houd je de gewrichten en spieren van je paard soepel, waardoor de conditie en het bewegingsapparaat in maximaal mogelijke conditie blijft.

    De gehydrolyseerde vorm van silicium is nog veel beter – 100% – opneembaar. Silicium Horses™ is het best opneembare siliciumproduct ter wereld en eenvoudig toe te dienen via het drinkwater of voer. Het is een essentiële bouwstof voor sterke botten, goede aanmaak van gewrichtsvloeistof, sterk bindweefsel, een glanzende vacht en sterke hoeven – en o.a. ook uitstekend toepasbaar bij gewrichtsproblemen zoals artrose, maar ook bij zand eten, hoefkatrolontstekingen en brokkelhoeven.

    > Lees hier wat Silicium Horses voor de bekende amazone Josan van den Broek en haar paarden heeft betekend:

 #5 – Voorkom besmetting via je paard

Voor zover bekend kun je je paard niet aansteken met COVID-19. Er bestaat ook een variant van het coronavirus bij paarden, maar die is wezenlijk anders. Heb jij wél COVID-19 opgelopen, of een vermoeden daarvan? Houd er dan rekening mee dat er een kans is dat je andere stalhouders en/of verzorgers – via de vacht of uitrusting van het paard – mogelijk besmet. Als je weer beter bent en 24 uur geen gezondheidsklachten hebt gehad, dan is het risico op besmetting nihil. Neem gedurende de coronatijd hoe dan ook geen onnodig risico en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht.

Heb je zelf nog goede tips om je paard in optima forma te houden gedurende de corona lockdown? Laat het weten.

Succes en #staystrong!

 

Het team van LifeAid Animal

 

Delen: