Vanaf 5 juli is achteraf betalen of via een automatische incasso niet meer mogelijk. Bestellingen kunnen uitsluitend worden betaald via IDeal, Sepa bankoverschrijving of Bancontact (België).

Kiyoh 8.3

Gastblog van PUUR: Op tijd behandelen


Timing
Bij de aanpak van staart- en maneneczeem geldt eigenlijk hetzelfde als bij héél veel klachten: voorkomen is beter dan genezen en de behandeling kan beter te vroeg dan te laat worden ingezet. Het is raadzaam al in februari/maart te beginnen met het voorkomen én bestrijden van de symptomen. Door tijdig te beginnen met de behandeling, worden de symptomen aanzienlijk verminderd.

Volgorde
Het is verstandig om vroeg in het voorjaar te beginnen met draineren, zodat alle opgehoopte afvalstoffen, die het immuunsysteem belasten, uitgescheiden worden. Deze kuur van ongeveer een maand kan in ernstige gevallen twee tot drie maanden worden gegeven, maar dient in ieder geval te worden herhaald aan het begin van de herfst.

Er kan in maart gestart worden met het geven van PUUR Culico. Door het paard steeds een kleine hoeveelheid hiervan te geven, kan het lichaam beter met de muggensteken omgaan en zal de overdreven sterke afweerreactie verminderen. De bestanddelen Ledum palustre, Haver (Avena sativa), Heermoes (Equisetum arvense) werken desensibiliserend. Wij adviseren PUUR Culico te combineren met PUUR Apis.

Met een vroege start van de behandeling heeft jouw paard deze zomer een mooie staart en mooie manen!

De totaalaanpak voor gezonde staart- en manen:

  • Zorg voor een goed functionerend immuunsysteem

  • Verminder de gevoeligheid voor de mugjes

  • Verminder de reactie/zwelling op de mugjes

  • Gebruik uitwendig, zowel preventief als curatief, SME lotion voor een sneller herstel van de huid bij schuren 


PUUR Detoxi/Drainage
Stimuleert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam door het ondersteunen van de blaas- en nierfunctie, de spijsvertering en de werking van het lymfestelsel. PUUR Detoxi/drainage bevat Viola tricolor welke goed werkt voor een gezonde huid. Daarnaast voorkomt het de opslag van nieuwe afvalstoffen. Wanneer het lichaam vrij is van afvalstoffen kan het immuunsysteem beter functioneren. Bij chronische klachten is het aan te raden regelmatig (liefst in voor- en najaar) een drainagekuur te geven.

PUUR Culico
Het dagelijks toedienen van dit product, wat uit verdunde plantenextracten bestaat, maakt de paarden beter bestand tegen de steken van de mug. Voor een optimaal effect is het noodzakelijk de behandeling consistent en onafgebroken uit te voeren tussen maart en november.
100 ml is genoeg voor 50 dagen, bij een combinatie met PUUR Apis/Allergie kan worden volstaan met de helft van deze dosering.

PUUR Apis/Allergie
De Apis Mellifera in PUUR Apis heeft een positieve uitwerking op de huid. Calendula officinalis idem dito. De combinatie van PUUR Culico met PUUR Apis heeft in vaak voor goede resultaten gezorgd, (´s ochtends Puur Culico, ´s avonds Puur Apis).

100 ml is genoeg voor 50 dagen, bij een combinatie met Puur Apis kan volstaan worden met de helft van deze dosering. Dient het gehele seizoen gegeven te worden.

Management van het paard
Het is raadzaam om paarden op tijd binnen te halen. De mugjes zijn met name tijdens zonsopgang en zonsondergang actief, het is dan ook verstandig om paarden al rond een uur of 3 ´s middags op stal te zetten. Ook tussen zonsopgang en een uur of 11 is het raadzaam het paard binnen te houden. De Culicoïdes mug komt vooral voor in bosrijke omgevingen. In sommige gevallen kan het zelfs goed zijn een paard tijdelijk te verplaatsen naar een minder bosrijke omgeving, aangezien deze mugjes niet heel goed kunnen vliegen kan een ´winderige´ omgeving, bijvoorbeeld aan zee of in een open polder, soms uitkomst bieden.

Voeding van het paard
Ook de voeding kan van invloed zijn op het ontstaan van staart- en maneneczeem. Te nat kuilvoer kan de zuurgraad in het lichaam verhogen waardoor meer afvalstoffen ontstaan. Hierdoor wordt een paard vatbaarder voor allergie en eczeem. Ook een overdaad aan voeding kan belastend zijn voor het paard en bijdragen aan het ontstaan of verergeren van staart- en maneneczeem. Vooral jong gras heeft, met name in de toppen, een hoog fructosamine-gehalte. Deze suikers zijn, in te hoge mate, belastend voor de lever. Naast een drainagekuur om afvalstoffen uit (onder andere) de lever af te voeren, is het daarom raadzaam paarden sober te voeren en een goede, uitgebalanceerde voeding te bieden.

Ondersteunende producten

Delen: