Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Eindelijk vakantie! Maar mijn paard dan?

In dit blog geven wij je een aantal tips hierover!

1. Krijgt jouw paard ook vakantie?
Jij gaat op vakantie, misschien zelfs wel een paar weken lang. Maar wat doe je met jouw paard? Heb je een bijrijder of krijgt jouw paard ook een paar weken vrij? Als je paard vrij krijgt kan het verstandig zijn om de hoeveelheid krachtvoer te minderen tijdens de vakantie.
 
2. Zorg dat 1 persoon van alles op de hoogte is
Waarschijnlijk willen al jouw stalgenoten helpen met de verzorging van jouw paard. Dit is natuurlijk fijn, maar vraag 1 persoon om de verantwoording te nemen. Informeer deze persoon over het voeren, buitenzetten en de rest van de verzorging. Doe ook alle communicatie via deze persoon, zodat jullie beide altijd weten wat er speelt en wat er geregeld is. Tip voor de oppas: stuur af en toe een appje over hoe het gaat om de vakantieganger gerust te stellen.
 
3. Heb je al het voer nog op voorraad?
Niets is zo vervelend voor de oppas als blijkt dat er niet voldoende voer en/of supplementen meer zijn. Vul je voerton aan, zorg eventueel voor een extra zak voer en koop op tijd supplementen in. Laat de oppas ook van te voren zien hoe jij voert, hoeveel en op welke tijdstippen.
 
4. Waar moeten ze extra op letten?
Verbrandt de neus van jouw paard snel? Of heeft die snel last van mok? Vertel dit soort belangrijke aandachtspunten aan jouw oppas zodat hier extra op gelet kan worden. Zorg er dan ook voor dat hiervoor de zalfjes e.d. klaar staan!
 
5. Wat te doen in geval van nood?
Je gaat er vanuit dat alles goed gaat als jij lekker op het strand ligt of in de bergen wandelt, maar je weet maar nooit. Maak daarom een lijstje met telefoonnummers in geval van nood. Denk hierbij aan de hoefsmid, dierenarts, tandarts en bijvoorbeeld de osteopaat. Maar geef ook een telefoonnummer op van een familielid/vriend voor als er echt iets is met jouw paard en ze graag willen overleggen. Zorg er ook voor dat dit familielid of vriend het telefoonnummer heeft van jouw oppas.
 
6. Zet alles op papier
Als de verzorging van je paard heel simpel is dan kan de oppas dit waarschijnlijk gemakkelijk onthouden. Maar het is toch altijd verstandig om iets op papier te zetten voor de oppas. Hang dit overzicht ook op stal, bijvoorbeeld op je zadelkast. Mocht de oppas ziek worden, dan weten andere stalgenoten ook wat ze moeten doen.
 
7. Bedank je oppas!
Misschien wel het belangrijkste punt! Spreek je waardering uit naar je oppas! Hij/Zij heeft met veel liefde voor jouw paard gezorgd en zal dit met alle plezier doen, dus een bedankje is het minste wat je dan kan doen!
 
Fijne vakantie!

Delen: