Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Mijn paard en ik gaan op vakantie!

Waar moet je aan denken en wat is handig om allemaal mee te nemen? In dit blog vertelt Marjolijn hoe zij haar vakantie met haar paard heeft voorbereid.
 
Maak een checklist
Afhankelijk van wat je met jouw paard gaat doen en waar je heen gaat zal je van alles mee moeten nemen. Van zadel tot voer, van slaapzak tot een extra paar schoenen.
Ik heb van te voren een lijst met spullen opgesteld voor mijzelf, maar ook voor mijn paard die zeker mee moesten. En doordat de weersvoorspellingen wisselvallig waren, heb ik mijn lijst daarop aangepast. Gelukkig was ik goed op de hoogte wat er op mijn vakantieadres beschikbaar was, ik kon dus kritisch zijn in wat ik mee nam. Maar uiteindelijk lag mijn auto alsnog vol ;). Neem mee wat je nodig denkt te hebben, zou zonde zijn als je tijdens je ontspannen vakantie iets mist. Liever teveel mee dan te weinig!
 
Tip! De Vitamunch blokken zijn een ideaal en smakelijk tussendoortje voor jouw paard tijdens de vakantie. Gemakkelijk mee te nemen en het paard is er lekker lang mee bezig!

Welke spullen zeker niet vergeten voor jouw paard?

  • Paspoort van jouw paard

  • Dekens (vliegendeken, regendeken, cooler)

  • Voer (ruwvoer, krachtvoer en eventueel supplementen)

  • Emmer

  • Poetskist

  • Zadel, hoofdstel en toebehoren (of mentoebehoren)

  • Extra halster en halstertouw

  • Vliegenspray

  • Alles wat je nog denkt nodig te hebben


Hoe ontspannen is jouw paard?

Floxely is gelukkig een kalm paard en zij voelde zich meteen thuis op haar vakantieadres. Ook in de trailer stond ze zonder spanning. Maar hoe is jouw paard op een vreemde plek of in de trailer? Als je weet dat jouw paard snel spanning heeft dan kan je er voor kiezen om een injector toe te dienen met extra magnesium/rustgevende kruiden. Het is dan aan te raden om er ook één extra mee te nemen zodat je die indien nodig tijdens de vakantie ook kunt geven.

Tip! Als jouw paard gevoelige darmen heeft is het verstandig om zelf hooi mee te nemen. Dit kan je dan voeren of eventueel mengen met het ruwvoer van het vakantieadres. De voerwisseling is dan het minst groot voor jouw paard.
 
Hoe overleef je de eerste nacht?
Ik vond het persoonlijk erg spannend dat mijn paard op een vreemde locatie voor het eerst overnachtte. Maar gelukkig dacht Floxely daar anders over. Doordat zij gelijk vriendjes was met de buurpaarden heeft ze daar veel steun aan gehad en is ze de nacht dus goed doorgekomen. Ik daar en tegen heb weinig slaap gehad. Gelukkig kon ik vanuit de caravan haar zien en der goed in de gaten houden.
Twijfel je over de nacht? Ga ’s avonds laat nog even kijken, geef bijvoorbeeld iets lekkers extra. En ’s ochtends weer vroeg kijken en waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen!
 
Geniet!
Neem de tijd voor de voorbereiding, plan het uitstapje goed en pak de auto eventueel een dag van tevoren al in. Dat scheelt je veel stress op de dag van vertrek. Maar vooral: GENIET, want het is onwijs gaaf om een vakantie samen met je paard te mogen beleven!

Fijne vakantie!

Delen: