Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Ontspannen het nieuwe jaar in

Graag delen we een aantal tips om je paard (en jezelf) een ontspannen oud & nieuw te geven:

Paarden zijn vluchtdieren: ze vermijden graag situaties waarin ze zich niet prettig voelen, zoals bijvoorbeeld onweer of vuurwerk. Niet alle paarden zullen hier in dezelfde mate gevoelig voor zijn. Maar als je paard normaal gesproken al bang is voor onweer, dan is de kans groot dat hij het vuurwerk met de jaarwisseling als soortgelijk ervaart. In een stal kan hij natuurlijk niet echt vluchten, daardoor is het extra belangrijk ervoor te zorgen dat hij zich niet zal blesseren wanneer hij schrikt.
 
Eén van de belangrijkste tips dat je zelf rustig blijft en die rust uitstraalt naar je paard, dit heeft ook een rustgevende werking op je paard. Probeer rond de jaarwisseling zoveel mogelijk de vaste routine door te voeren, maar denk erover na om bijvoorbeeld een buitenrit over te slaan. Daarnaast is het goed om de stal nog eens extra te controleren op punten waar je paard zich aan zou kunnen verwonden.
 
Op de avond zelf kan je ervoor kiezen om de radio aan te laten staan, om zelfs iets harder te zetten dan normaal en zorg dat je het licht aan laat. Op deze manier voorkom je dat de lichtflitsen en de knallen van het vuurwerk extra hard overkomen. Verder blijkt dat paarden makkelijk rustig blijven als ze zien dat de andere paarden ook rustig zijn. Heb je twee nerveuze paarden naast elkaar staan? Bekijk dan eens de mogelijkheden om ze voor deze avond naast een rustig paard te zetten. Tot slot vinden ze het heerlijk om nog een extra pluk hoor te krijgen, dit leidt ze af.
 
Weet je uit ervaring dat jouw paard snel in de stress is? Dan zijn er een aantal Cavalor producten die een oplossing kunnen bieden. Dit geldt trouwens ook voor paarden die richting concoursen in de stress raken!
 
De meesten zijn al bekend met magnesium als kalmeringsmiddel voor stressvolle paarden. Cavalor gelooft er in dat een middel het best werkt wanneer er is gekozen voor de meest optimale verhouding, afgestemd op het lichaam van het paard. Cavalor Calm is een combinatie van magnesium, trypofaan, vitaminen en kruiden. Magnesium ontspant de spieren, terwijl de andere ingrediënten ervoor zorgen dat het stressniveau tot een minimum wordt gebracht. Het helpt het paard ontspannen en voorkomt dat je paard introvert wordt door de stress. Cavalor Calm heeft een direct effect, en dit neemt sterker toe in de loop van 2-3 dagen. Je geeft Calm gemakkelijk over het voer.
 
Wil je sneller effect, dan raden we Cavalor Take it Easy aan. Deze pasta breng je aan via een spuit in de mond en is perfect voor stressvolle situaties. Het heeft een snelle werking, binnen 24 uur, en kan worden gecombineerd met Cavalor Pianissimo of Cavalor SoZen. Voor Take it Easy raden we de volgende dosering aan tijdens oud & nieuw: 20 ml in de avond van 30 december, 20 ml in de ochtend van 31 december en om 11 uur ’s avonds nog eens 20 ml.
 
Cavalor SoZen is een 100% kruidenmengsel, en bevat geen tryptofaan of magnesium. De kruiden zorgen ervoor dat de hoeveelheid adrenaline en cortisol in balans zijn en blijven. SoZen is vooral geschikt voor paarden die ook tijdens het rijden heet zijn. Met het oog op de feestdagen begin je 10 dagen voor het piekmoment met een opbouw van 30 mg per dag.
 
Afhankelijk van het type paard en de manier waarop hij stress ervaart kies je voor het product dat het best bij jouw paard past! Wil je meer informatie? Vraag het dan gerust!

Geschreven door Cavalor

Delen: