Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Het nut van MSM zwavel voor jouw paard

Het nut van MSM zwavel voor jouw paard

Juist voor deze paarden is het belangrijk dat het lichaam de juiste bouwstoffen heeft voor het aanmaken van nieuwe cellen en het remmen van ontstekingsprocessen. 

Waar is het goed voor?
Hoewel zwavel voor het hele lichaam van belang is, zijn er een aantal lichaamsprocessen waarbij de aanwezigheid van voldoende zwavel essentieel is:

  • de huid
  • de hoeven
  • de pezen en banden
  • de spieren
  • de gewrichten

Bovendien speelt zwavel een belangrijke rol bij het verminderen van allergie-symptomen.
 
Tekorten aan MSM zwavel
Een tekort aan zwavel kan zich uiten in een verminderde algemene conditie, een slecht herstel na inspanning of ziekte, een slechte hoornkwaliteit, huidproblemen, luchtwegaandoeningen, allergische reacties van de huid en de luchtwegen en ook in gewrichts- of peesproblemen. Bij paarden met deze problemen zal de extra toediening van MSM zwavel vrijwel altijd positieve resultaten geven.
 
Wist je dat…
Knoflook, zeewier, goudsbloem en brandnetel rijk zijn aan MSM zwavel?

 
Goede doorbloeding 
De werking van MSM zwavel is voor een groot deel gebaseerd op het feit dat zwavel zorgt voor een flexibele celwand en daardoor voor een goede doorbloeding van weefsel. Een goede doorbloeding is een voorwaarde voor voldoende en gelijkmatige druk op de celwand en natuurlijk ook voor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. MSM zwavel is hierdoor dus een belangrijke voedingsstof voor het goed functioneren van de lichamelijke ontstekingsremmende processen en ook voor het verminderen van allergische reacties.
 
Het belang van zwavel voor de huid
Zwavel zorgt voor de flexibele verbinding tussen de cellen in het huidweefsel. Als er bij een beschadiging van de huid onvoldoende zwavel in het lichaam aanwezig is, zullen nieuwe cellen minder soepel zijn, waardoor de kans op littekenweefsel, een blijvend zwakke huid of kale plekjes groter wordt.
 
Het belang van zwavel voor de pezen, spieren en gewrichten
Bij overbelasting of blessures van pezen, spieren en gewrichten heeft het lichaam zwavel nodig voor het herstel van beschadigde cellen en voor de aanmaak van vervangende cellen. Bovendien speelt zwavel een belangrijke rol in de lichamelijke ontstekingsremmende processen en daardoor in de vermindering van de pijn. Paarden in training kunnen veel baat hebben bij zwavel; als het lichaam de beschikking heeft over voldoende zwavel, zal het de zwavel gebruiken voor de aanmaak van nieuwe, soepele weefsels. Ook paarden met een blessure hebben een grotere behoefte aan zwavel. Zowel in de acute fase als tijdens de opbouwfase.
 
Het belang van zwavel voor de hoeven
Zwavel zorgt voor de flexibele verbinding tussen de cellen in het hoornweefsel. Het hoorn bestaat hoofdzakelijk uit het zwavelhoudende keratine. De groei, soepelheid en schokbestendigheid van het hoorn wordt dan ook mede bepaald door de aanwezigheid van zwavel in het lichaam.

Delen: