Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Minder stress dankzij een dopingvrije paddenstoel

Dopingvrije paddenstoel voor paarden

Wat is de ChillPill?

Een gestrest paard kan erg vervelend en onhandelbaar zijn. De ChillPill is een natuurlijke rustgever en maakt paarden minder stressgevoelig. Dé ondersteuning voor paarden met stress of in spannende tijden. Het bevat een optimale combinatie van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor meer innerlijke rust en een goede concentratie. Deze bijzondere pil is ontwikkeld op basis van de Agaricus blazei paddenstoel, ook wel de amandelpaddenstoel genoemd vanwege zijn specifieke amandelsmaak. Deze champignon behoort tot de krachtigste immuunsysteem-stimulerende paddenstoelen ter wereld!

Hoe werkt deze paddenstoel?

De amandelpaddenstoel bevat een zeer hoog gehalte aan o.a. antioxidanten en polysachariden, dit zijn suikerachtige verbindingen. Deze een belangrijke werking hebben op het immuunsysteem en op het brein. Onderzoek heeft aangetoond dat de productie van zogenaamde neurotransmitters, signaalstoffen in de hersenen, wordt beïnvloedt door deze stoffen en er daardoor een effect op de gemoedstoestand van dieren optreedt. De ChillPill maakt paarden dus niet slomer, maar werkt echt rustgevend op het brein.

Vitamine C bevordert de opname van de antioxidanten en polysachariden uit de paddenstoel in de darm en ondersteunt zo de werking van de ChillPill. Daarnaast speelt vitamine C ook zelf een belangrijke rol bij het verminderen van stress en angst. Gestreste paarden kunnen zelf vitamine C produceren in de lever en hoeven dit niet vanuit de voeding binnen te krijgen, dit in tegenstelling tot de mens. Angst en stress leiden tot een verhoogde afgifte van het stresshormoon Cortisol, daarom bevat de ChillPill ook calciumcarbonaat en dicalciumfosfaat. Cortisol verhoogt de afgifte van calcium in de urine en verlaagt de opname van calcium in de darm. Een laag calciumgehalte in het bloed kan gevoelens van stress en angst vergroten. Uit de inmiddels vele ervaringen met deze bijzondere paddenstoel blijkt dat het natuurlijk rustgevend werkt en erg effectief is bij paarden met stress.

Meer focus en een flinke vooruitgang

Dat kan Jordy Wilken, één van de ambassadeurs van ECOstyle beamen. Hij begon na een week al wel degelijk verschil te merken bij het gebruik van de ChillPill. Zijn gestreste paard doet het aanzienlijk beter. Lees hieronder zijn review.

 

Wat is het verschil met MagnesiumCitraat?

Paarden met stress of nerveus gedrag krijgen vaak MagnesiumCitraat. Waarom geef je dit eigenlijk aan een gestrest paard? Door stresssituaties gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte groter wordt. Tegelijkertijd veroorzaakt een tekort aan magnesium stress en nerveus gedrag. Stress kan dus stress veroorzaken. Eigenlijk best logisch! Train je je paard intensief? Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde magnesiumbehoefte en het is belangrijk dat dit wordt aangevuld! Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de magnesiumbehoefte van je paard is. Bekijk hier eens onze producten met magnesium.

 

Relaxter en meer ontspanning

Ook Carlijn Huberts is tevreden over de ChillPill. Haar gestreste paard is aanzienlijk rustiger geworden op de wedstrijden en haar paard vindt het ook nog eens lekker. Dubbel winst! 

 

 

Natuurlijk en dopingvrij

De ChillPill is bovendien niet alleen een natuurlijk product, het mag ook tijdens wedstrijden gebruikt worden. Ideaal als je paard onrustig is tijdens het vervoer of als je de scherpe kantjes ervan af wil halen bij spannende momenten tijdens wedstrijden. Heeft je paard last van wedstrijdspanning? Begin dan 5-7 dagen voor de wedstrijd met voeren voor een optimaal resultaat. De pillen hebben een paar dagen nodig om in te werken.

 

Gebruik jij de ChillPill al? Deel het met ons en laat ons weten wat jij ervan vond en hoe het heeft gewerkt bij jouw paard. Lees hier tevens ook de andere reviews onderaan de pagina >

 

 

Delen: