Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Juiste maat deken voor je paard

Juiste maat deken voor je paard

Welke Horseware deken moet ik voor mijn paard kiezen?

Een paardendeken moet goed zitten, de maat en pasvorm moet goed voor je paard zijn anders kan het gaan schuren en dat is natuurlijk niet fijn voor je paard. Hoe weet je nu zeker dat je de juiste maat deken koopt? 

Meten is weten

Je kan via een aantal verschillende metingen kijken wat de juiste maat deken is voor jouw paard. Een veelgebruikte meetmethode is de schofthoogte, maar daarbij wordt geen rekening gehouden met de verdere bouw van het paard. Paarden met dezelfde stokmaat kunnen een hele andere bouw hebben. Daarom is het verstandig om je paard eerst op te meten. Het kan per dekenmerk verschillend zijn welke maat je paard nodig heeft, omdat de pasvorm verschilt per merk. 

Voor de juiste maat, meet je een aantal lijnen bij je paard en met deze maten kijk je in de maattabel bij de deken.

Y-Z = Bovenlengte van de deken
C-D = Onderlengte van de deken
A-B = Vanaf het midden van de borst over de schouder tot en met het verste deel van de bil.

Meten-dekens-web

Maattabel Horseware dekens

Horseware dekens, wie kent ze niet? Horseware is begonnen met een klein team in 1985 te Dundalk, Ierland. Het team van Horseware zou hoe dan ook de dekens waterdicht en ademend tegelijk krijgen. Nou, dat is aardig gelukt! Inmiddels is Horseware uitgegroeid tot ’s werelds meest vertrouwde paardendekenmerk. Behalve paardendekens kun je tegenwoordig ook andere producten in het Horseware assortiment vinden. Bijvoorbeeld de Rambo Micklem hoofdstellen.

De dekens van Horseware worden minimaal één jaar en soms wel drie jaar lang getest op minimaal 20 verschillende soorten paarden voordat ze worden verkocht. Hierdoor kan Horseware de perfecte pasvorm en beste kwaliteit voor je paard garanderen.

Horsewaredekens_nieuwestijl-zonderafbeelding

Waar let je op bij het passen van een deken?

Leg de deken eerst aan de voorzijde goed. Komt de naad van de staartflap voorbij de staartaanzet? Dan is de deken te groot. Komt de naad van de staartflap niet tot de staartaanzet? Dan is de deken te klein. De naad moet precies bovenop de staartaanzet zitten.  Je vlakke hand moet comfortabel tussen de voorzijde van de deken en de nek/schouder van je paard kunnen bewegen. Tussen de buiksingels en de buik van je paard moet een handbreedte passen ook niet langer omdat je paard er dan tijdens het rollen in kan blijven hangen met de achterbenen.

Heb je het idee dat de deken goed past? Loop dan een stukje met je paard aan de hand om te kijken hoe de deken blijft liggen. Check ook of de deken goed blijft liggen op de schoft wanneer je paard het hoofd naar beneden of boven doet. Het biesje/bontje  dat  vaak op de schoft ligt mag niet in de manenkam drukken, hier moet een vuist tussen kunnen. Heeft je paard schuurplekken op zijn schouders? Dan is de deken te groot. Je kunt een niet passende deken vergelijken met te kleine schoenen. Een niet passende schoen, hoe duur dan ook, veroorzaakt blaren.

Twijfel je over de pasvorm? Maak enkele foto’s van hoe de deken op jouw paard ligt, stuur ze via onze Whatsapp (06 2195 9869), we kijken graag met je mee.

Delen: