Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Je paard in (oer)balans met onmisbare kruiden

Productafbeelding van Ecostyle Oerbalans

 

Paarden zijn van nature kruideneters 
Tegenwoordig is het voor paarden veel moeilijker om hun grassen en belangrijke kruiden bij elkaar te scharrelen, ondanks dat paarden van nature echte kruideneters zijn. Het aanvullen van kruiden in het rantsoen van je paard is dus erg belangrijk. Hiermee breng je je paard in (oer)balans! Hiermee breng je je paard in (oer)balans! Het is dan ook een goed idee om je paard te helpen aan deze onmisbare kruiden. Breng je paard in (oer)balans!

Mist jouw paard belangrijke fytonutriënten?
Paarden in de natuur zoeken de hele dag naar tientallen soorten grassen, kruiden bloemen en struiken om te eten. Met name kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen (fytonutriënten) die belangrijke verteringsprocessen ondersteunen. In de natuur werkt dit perfect, maar tegenwoordig hebben paarden vaak geen toegang tot al deze heilzame kruiden. Ook de weides van tegenwoordig zijn namelijk niet meer optimaal, mede door kunstmatige bemesting en het weghalen van allerlei kruiden door de mens. Uit onderzoek is gebleken dat het grasland waarop onze paarden lopen, nog maar voor zo’n 3% uit kruiden bestaat. Daarnaast is hooi en kuilgras vaak vrij eenzijdig van samenstelling, ook hier ontbreekt een variatie aan kruiden. Daardoor is de kans dus groot dat ook jouw paard belangrijke fytonutriënten mist.

Herstel de verstoorde balans
Je zou kunnen zeggen dat de balans tussen het grasland van tegenwoordig en het lichaam van onze paarden verstoord is. De ‘arme’ weides voorzien paarden niet meer van vitaminen, mineralen en fytonutriënten die zo belangrijk zijn. Kruiden zijn onmisbaar, ze bevatten vezels en fytonutriënten die spijsverteringsprocessen, de afvoer van afvalstoffen en de algehele stofwisseling ondersteunen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk(er) immuunsysteem. Tot wel 70% van alle cellen van het immuunsysteem zijn te vinden in de darm. De immuuncellen communiceren daar continu met de darmflora. Zo leert het immuunsysteem wat ‘normaal’ is en wat ‘afwijkend’ en wanneer het moet reageren en wanneer niet. Hoe rijker de darmflora, hoe efficiënter (meer in balans) het immuunsysteem werkt.

Onmisbare dagelijkse aanvulling
Een gezonde darmflora is dus de basis van een goede weerstand. Veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Met deze kennis is OerBalans ontwikkeld, een dagelijkse basisaanvulling op het rantsoen, ter compensatie van het kruidengebrek. Deze balancer bevat vitaminen, mineralen en ‘vergeten’ kruiden die paarden van nature nodig hebben. Hiermee geef je je paard een gezonde basis en kun je de verstoorde balans herstellen. Het is dé onmisbare schakel in een optimaal paardenrantsoen. Is jouw paard bijvoorbeeld gevoelig voor mok, heeft hij een verminderde weerstand, wil dat ene wondje maar niet helen of heeft hij last van andere vacht- en huidproblemen zoals zomerkriebels, moeite met verharen of houdt hij vocht vast in de benen? Dit kan allemaal te maken hebben met de stofwisseling.

Wanneer gebruiken?
Elke dag! De kruiden zorgen ervoor dat de darmflora van je paard gevoed wordt, zodat het lichaam in balans blijft. Door dagelijks OerBalans te geven zorg je ervoor dat je paard van binnen en buiten letterlijk goed in zijn vel zit. OerBalans ondersteunt een goede afvoer van afvalstoffen. Bovendien ondersteunen de kruiden het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. 

“Fit, gezond en vrolijk door OerBalans”
De meiden van het YouTube-kanaal Hart voor Paarden gebruiken OerBalans voor al hun paarden, omdat ze er fit, gezond en vrolijk door blijven. “Elk paard heeft zo zijn eigen gevoeligheden; Verona is gevoelig voor koliek en IAD, Henja is te zwaar en Blondie wisselt minder makkelijk van vacht. Sinds we OerBalans geven hoest Verona niet meer en zijn er ook geen koliekgevallen meer geweest. Henja heeft OerBalans als volledig voer en valt keurig af, zonder gebrek aan energie. Blondie wisselt nu normaal van vacht.”



 

Delen: