Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Horseware Vari-Layer Technologie

Horseware is op zoek gegaan naar een methode die meer warmte behoudt voor het paard maar die lichter is van gewicht. Hieruit is de Vari-Layer technologie ontstaan. In dit blog zetten wij deze speciale technologie van Horseware in het zonnetje.

Wat is Vari-Layer

De meeste warmte (80%) verliest een paard op de rug en het heupgebied. Vaak treedt er ondanks een goede winterdeken op deze plekken toch warmteverlies op. Dit heeft te maken met de vulling van dekens en doordat er vaak veel ruimte zit tussen het paard en de deken.
Horseware heeft daarom een technologie ontwikkeld waarbij de meeste warmte over de gehele lengte van de rug van het paard zit. De deken is dus aangepast aan de warmtebehoefte van het paard. Daar waar het paard minder warmte verliest (aan de zijkant) is de deken ook minder warm gevoerd.
 
De Vari-Layer technologie betekent letterlijk dat er lagen vulling over elkaar heen zitten. Elke laag zorgt voor een betere warmte-isolatie. Ook is de vulling van innovatieve vezels gemaakt  die dunner zijn, hierdoor sluit de deken dichter tegen het lichaam. Deze vezels houden door hun structuur de warmte ook beter vast.

Wat zijn de voordelen

Vari-Layer dekens geven meer warmte maar zijn lichter van gewicht. De dekens zijn zo’n 30% warmer dan vergelijkbare dekens, maar zijn maar liefst 20% lichter van gewicht! Dit zorgt niet alleen voor meer draagcomfort voor het paard maar ook voor ons als eigenaar is het fijn. Het is een stuk minder zwaar om de deken op te leggen!
 
Doordat de lagen dunner zijn aan de zijkant ligt de deken dichter tegen het paard aan, hierdoor wordt een groter gedeelte van de buik ook bedekt. De innovatieve vezels behouden hun vorm, ook veelvuldig gebruik en wassen hebben hier geen invloed op. Hierdoor wordt de levensduur van de deken verlengd.
 
De Vari-Layer dekens zijn vooral voor paarden die moeite hebben met het vasthouden van lichaamswarmte ideaal. Oudere paarden of zieke paarden verspillen met deze dekens minder energie aan het warm houden van zichzelf.

Welke dekens zijn er met Vari-Layer

Vari-Layer dekens zijn er in 250 grams en 450 grams uitvoering. Zo hebben wij een warme 450 grams winterdeken en een 250 en 450 grams staldeken.
Maar met behulp van de Vari-Layer Liner maak je eenvoudig van elke Horseware deken met linersysteem een lekkere warme en comfortabele Vari-Layer deken. Want ook met de Vari-Layer liner heb je al het effect dat warmte beter wordt vastgehouden en dat het gewicht lager is.

Vragen over de Vari-Layer liner?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost)

Delen: