Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Horseware Ice-Vibe


De Ice-Vibe’s worden veel ingezet bij peesblessures, verstuikingen en het voorkomen van blessures. Maar wat zijn Ice-Vibes, hoe werken ze en wanneer kan je ze gebruiken? In dit blog gaan wij de Ice-Vibes daarom uitgebreid bespreken.

Wat zijn Ice-Vibes?

De Ice-Vibe’s zijn innovatieve therapieproducten en dragen bij aan het verbeteren van de doorbloeding en het sterker maken van banden en pezen in de benen van het paard. Ook helpen ze bij o.a. het remmen van ontstekingen en het verminderen van pijnreacties.

Door middel van trillingen en/of koelen is het een ideale massage die kan worden ingezet als warming-up/cooling down voor en na een training. Ook kan het preventief tegen blessures of voor een sneller herstel van blessures worden ingezet.
De Ice-Vibe’s zijn multifunctioneel te gebruiken. Koelen, trillen of zelfs allebei. Het koelen helpt zwellingen en ontstekingen te remmen, ook vermindert dit pijn. Trillingen zorgen voor een massage waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor is er een verhoogde toevoer van zuurstof en een goede afvoer van afvalstoffen. De trillingen dragen dus bij aan een beter herstel en hebben een versterkend effect op pezen en banden.

Welke modellen zijn er?

Naast de meest bekende Ice-Vibe Boots heeft Horseware ook Ice-Vibe’s voor de hak en de voorknie ontwikkeld. Deze hebben allemaal het tril-en koelsysteem, waardoor ze multifunctioneel kunnen worden ingezet. De hak en knie zijn vaak moeilijke plekken om te behandelen, Horseware heeft daarom de Hock wrap en Knee wrap ontwikkeld. Deze zijn comfortabel en passen goed om de gewrichten van het paard.

Inzetbaar bij o.a. peesblessures

Meestal worden de Ice-Vibe’s ingezet bij het behandelen van peesblessures. Maar ze zijn veel uitgebreider inzetbaar, namelijk voor:

 • Effectieve koeling van het been

 • Stimulering van de doorbloeding

 • Afvoer van afvalstoffen

 • Toevoer van extra zuurstof

 • Verstevigen van peesweefsel

 • Verminderen van littekenweefsel

 • Versnellen van het genezingsproces

 • Verkleinen van de kans op blessures

Gebruik in de praktijk

De Ice-Vibe producten kunnen niet alleen ingezet worden bij bestaande blessures. Ter voorkoming van blessures kunnen ze ook gebruikt worden voor en na de training of bij chronische aandoeningen. Hieronder een uitleg van de mogelijkheden:

 • Warming-up: Voor de training dragen de Ice-Vibe’s bij aan een verhoogde doorbloeding in het been. Hierdoor worden banden en pezen elastischer, waardoor kans op een blessure wordt verkleind. Bij gebruik voor een warming up is alleen het gebruik van trilstrips gewenst.

 • Cooling Down: Na een (zware) training of wedstrijd heeft het paard baat bij een spoedig herstel. Het gebruik van de koelelementen en de trilstrips zorgen ervoor dat de benen gekoeld worden, eventuele pijn afneemt en de doorbloeding verbetert. De afvoer van afvalstoffen zal hierdoor toenemen, wat eventuele spierpijn vermindert en het herstel zal bevorderen.

 • Chronische blessures: Doordat de trillingen een versterkend effect hebben op weefsel en banden is het een ideale manier om chronische blessures mee te behandelen. Tevens wordt gelijk de doorbloeding gestimuleerd, wat het herstel bevordert. Het littekenweefsel kan daardoor afnemen waardoor het paard mogelijk minder last heeft van de blessure.

 • Herstel acute (pees)blessures: De Ice-Vibe is zeer geschikt  tijdens het herstel van een peesblessure. De coolpacks zorgen ervoor dat het ontstekingsproces wordt geremd en dat zwellingen afnemen. In combinatie met de trillingen zorgt dit voor een verhoogde zuurstoftoevoer en kan peesweefsel tijdens het herstelproces worden herschikt. De Ice-Vibe’s dragen dus bij aan een sneller herstelproces.

Advies of vragen?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Lees ook ons blog over de innovatieve Rambo Micklem van Horseware. 

 

Delen: