Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Gastblog Cavalor by JRS: Hoe verzorg je de huid van je paard het beste?

Verzorgen van je paard

Zowel jouw huid als die van je paard worden beschermd door zuur. Dit zuur zorgt ervoor dat slechte bacteriën niet verder groeien en dat de huid sneller hersteld. Dit mechanisme werkt alleen wanneer de zuurgraad optimaal is en daarom is het dus belangrijk tijdens het wassen enkel producten te gebruiken die geschikt zijn voor paarden.

 

pH-graad
Op het moment dat je paard gaat zweten of een te vette vacht heeft, maakt dit de huid zuurder, maar ook humane shampoos kunnen deze ideale zuurgraad aantasten. Mensen hebben namelijk een lagere pH-graad dan paarden. De optimale pH-graad van een mens ligt tussen de 4,0 en 4,5 terwijl die van een paard tussen de 7,0 en 7,4 ligt. Een shampoo met een te lage pH-waarde, zoals een humane shampoo, zal de huid van je paard uitdrogen. Daarentegen zullen producten met een te hoge pH-waarde zorgen voor teveel talg, waardoor eerder infecties kunnen ontstaan.

 

Musthave
De multi-inzetbare Cavalor Derma Wash is een artikel wat eigenlijk iedereen in de kast zou moeten hebben staan. Je gebruikt deze shampoo om vlekken te verwijderen, je paard (en ook je tuig, dekens en bandages) te ontsmetten, bacteriën te doden, mok te behandelen en de koker van je hengst of ruin mee te wassen. Derma Wash is perfect afgestemd op de huid en kleine wondjes bij je paard worden direct verzorgd tijdens het wassen. Derma Wash gebruik je samen met water en hoeft niet uitgespoeld te worden.  Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens heerlijk ruikt!

 

Witte benen en schimmels
Heb jij een paard met witte benen, of staat er een schimmel op stal? Dan kun je niet zonder de Cavalor Bianco Wash. Een klein beetje van dit wondermiddel tovert gras-, mest- of urinevlekken om tot een perfect witte vacht. Door de verschillende plantaardige extracten maak je schoon zonder dat de huid geïrriteerd raakt. Uiteraard kun je hier ook paarden met een andere kleur vacht mee wassen. Breng de shampoo direct aan op de vacht, of verdun in een emmer lauw water en breng het aan met een spons alvorens de vacht goed uit te spoelen met water.

 

Inwendige ondersteuning

Veel interne problemen hebben hun weerslag op de huid. Het is daarom erg belangrijk dit interne stelsel van je paard goed te onderhouden. Cavalor OilMega bestaat uit natuurlijk anti biotics die in de darmflora zorgen voor betere vertering. Hierdoor merk je al snel effect in een betere vacht, verbeterde weerstand en meer energie.

 

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl 

Delen: