Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Jaargetijden

Rainrot

Rainrot bij paarden

Extreem nat weer in combinatie met een verlaagde weerstand van het paard kan zorgen voor rainrot bij je paard. Maar wat is rainrot precies, hoe voorkom je het en wat kan je doen als je paard het toch krijgt?

Lees meer

Onderhoud van de scheermachine

Onderhoud van scheermachine voor paarden

De scheermachine is weer uit de kast! Teddybeertjes worden weer omgetoverd tot heuse sportpaarden. Om een mooi scheerresultaat te krijgen, is het belangrijk dat de scheermachine goed onderhouden is en op de juiste manier gebruikt wordt.

Lees meer

Jacobskruiskruid

Giftig jacobskruiskruid voor paarden

Jacobskruiskruid komt in Nederland steeds meer voor en is zeer giftig voor paarden en andere zoogdieren (inclusief mensen!). Alle delen van dit kruid bevatten uiterst giftige glycosiden (alkaloïden) welke leiden tot ongeneeslijke leverschade.

Lees meer

Wanneer wisselt een paard het gebit?

Wissel van het gebit bij een paard

Een goed en gezond gebit is voor het paard van levensbelang. Het is dus belangrijk om te weten als paardeneigenaar hoe het paardengebit eruit ziet en hoe het gebit zich ontwikkelt gedurende jaren. Want wist je bijvoorbeeld dat niet alle kiezen worden gewisseld?

Lees meer

Help, mijn paard schuurt in de winter!

Mijn paard schuurt in de winter!

Je verwacht dat je paard alleen kriebels heeft in de zomer door bijvoorbeeld mugjes. Maar er zijn helaas ook paarden die in de winter last hebben van jeuk. In dit blog lees je over de mogelijke redenen van jeuk bij je paard in de winterperiode.

Lees meer

Het scheren van je paard

Het scheren van je paard

Lijkt je paard inmiddels sprekend op een teddybeer? Als je paard veel zweet en zijn warmte niet goed kwijt kan, kun je ervoor kiezen om deze te scheren. Je voorkomt zo dat je paard kou vat en verkouden wordt. In dit blogartikel staat het scheren van je paard centraal!

Lees meer

Koelen van je paard

Koelen van je paard

Een dik been, een zware training of gewoon een lekker verkoelende douche; er zijn veel redenen om je paard te koelen. Weet jij hoe je je paard het beste kunt laten afkoelen bij zomerse temperaturen?

Lees meer