Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Jaargetijden

Heeft jouw paard last van wedstrijdspanning?

Het indoorseizoen gaat weer van start. Vaak een periode die paarden een beetje extra spannend vinden. Een vreemde omgeving, gekke juryhokjes met bloemen en publiek langs de baan. Wist je dat ongeveer 80% van de paarden last heeft van wedstrijdspanning? Met name op indoorwedstrijden zijn paarden vaak extra schrikkerig, kijkerig of gespannen. De Paardendrogist geeft je handige tips om hier mee om te gaan!

Lees meer

Gastblog van Vetericyn: Tips om de knut te weren en zomereczeem terug te dringen met behulp van Vetericyn

Zodra de temperatuur opwaarts gaat, komen de insecten uit hun winterslaap. Al deze insecten dienen een doel, maar op sommige zit je écht niet te wachten. Muggen kun je zonder twijfel onder dat rijtje scharen, die ben je liever kwijt dan rijk. Want jeuk door een muggenbult is soms zo hevig, dat je niets anders rest dan je scherpe nagels erop los te laten. Heeft je paard last van zomereczeem -veroorzaakt door een mug- dan is het hommeles; hemeltergende jeuk in het kwadraat. Lees mee hoe je de ergste schade voorkomt.

Lees meer

Winter: Tips & Tricks

Winter tips voor mijn paard

Stijve spieren, pijnlijke gewrichten en problemen met de weerstand. Allemaal “kwaaltjes” die paarden in de winter kunnen krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw paard zo comfortabel mogelijk de winter doorkomt? Wij geven je een aantal tips! 

Lees meer

Het onderhouden van het leder van je paard

leder-onderhoud-paard

Je wil natuurlijk dat je leder lang mooi blijft. Dan is goed onderhoud erg belangrijk. Maar hoe vaak moet je je leder nu eigenlijk invetten? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet en vertellen je hoe jij het beste je leder kan onderhouden.

Lees meer

Wat voor effect heeft de droogte in Nederland op paardenliefhebbers?

droogte-nederland-paarden

Klimaatverandering is over heel de wereld een groot probleem. Ook in Nederland hebben we er last van. Warmte en droogte is iets wat hier natuurlijk bij komt kijken, hierdoor groeit het gras minder goed. Dit heeft natuurlijk invloed op de weilanden waar onze paarden instaan, de weilanden worden dor en droog. Meer weten over klimaatverandering en je paard? Lees het in ons blog.

Lees meer