Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Jaargetijden

Zomereczeem

Zomereczeem bij paarden

Heeft je paard zomereczeem? Dan weet je als geen ander hoeveel extra zorg dit met zich meebrengt. Je wilt dat je paard zo min mogelijk jeuk heeft en net zo kan genieten als andere paarden in de wei. Constante jeuk is vreselijk, en je wilt niets liever dan je paard helpen. 

Lees meer

Hoe bereid ik mij voor op de komst van een veulen?

Het is weer de tijd van het jaar dat er veel veulentjes worden geboren! Een prachtig gezicht die vrolijke rond dartelende veulens in de wei. Maar voordat het zo ver is moet het veulen gezond op de wereld komen en hoop je natuurlijk dat je merrie er ook goed vanaf komt. Voor iedere fokker altijd weer een spannend moment. In deze blog geven we je tips hoe je je kunt voorbereiden op de komst van je veulen en wat belangrijk is in de eerste dagen en maanden.

Lees meer

Waarom een detoxkuur goed is voor je paard

Detoxkuur voor een paard

Afvalstoffen worden in het lichaam opgeslagen en kunnen op den duur zorgen voor verschillende kwaaltjes en een verminderde weerstand. Inentingen, medicijnen, slechte voeding, stress, etc. zijn bijvoorbeeld grote veroorzakers van afvalstoffen in het paardenlichaam. Om van die afvalstoffen af te komen kun je je paard een detox- of ook wel drainagekuur geven. Dit is een reinigingskuur die er voor zorgt dat afvalstoffen los worden gemaakt en worden afgevoerd. De detox kun je dus zien als een grote “voorjaars- of najaarsschoonmaak” voor het lichaam van je paard. Na deze schoonmaak kuur is het lichaam vrij van afvalstoffen en worden voedingsstoffen, supplementen en medicijnen beter opgenomen.

Lees meer

Hoefverzorging in de winter

Wellicht heb je het spreekwoord ‘No foot, no Horse’ wel eens gehoord. Daarmee wordt bedoeld dat je de hoeven van je paard kunt vergelijken met de fundering van je huis. Goede hoeven zijn van levensbelang voor het paard. Ze dragen het lichaam en zorgen dat het paard kan bewegen. Goede hoefverzorging is dus het hele jaar super belangrijk maar in de winter heb je met andere omstandigheden te maken dan in de zomer. Waar let je op om te zorgen dat je paard goede hoeven houdt in de winter? En hoe ga je om met vorst en sneeuw?

Lees meer

Help je paard door de wintervacht

Help je paard door de wintervacht

Het voorjaar komt er aan en dat betekent hogere temperaturen, langere dagen en weer vaker bij daglicht genieten van je paard. Tegelijkertijd geven langere dagen je paard het signaal om de winterharen los te laten. 

Lees meer

Gastblog van PrimeVal: Voorkom een winterdip met vitamines en mineralen

winterdip

Voorkom een winterdip met vitamines en mineralen

De winter is aangebroken. De weersomstandigheden veranderen en daarmee waarschijnlijk de voeding en verzorging van je paard ook. In het najaar verandert de samenstelling in het gras of komt je paard misschien meer op stal of in een paddock te staan. Dat betekent een grote verandering in het rantsoen en de dagelijkse beweging. Om te zorgen dat je paard toch voldoende voeding, vitamines en mineralen binnen krijgt kun je deze verandering opvangen met het geven van (meer) ruwvoer, krachtvoer en/of supplementen.

Lees meer

Maak een kerstdiner voor je paard

Wellicht is je paard al blij met zijn standaard voer, maar hoe leuk is het om je paard tijdens de kerst ook een heerlijk kerstdiner te geven! Je kunt hem een lekkere emmer slobber geven, maar je kunt ook even iets meer moeite doen. In deze blog vertellen we hoe jij een culinair kerstdiner voor je paard kunt maken!

- MET VIDEO- 

Lees meer

PUUR Calm of Rust bij spanning

PUUR Calm bij spanning

Er zijn veel factoren die meespelen bij spanning en stress bij je paard. Het weer, lichamelijke ongemakken, vuurwerk en ga zo maar door. Maar hoe herken je spanning en stress? En wat kun je doen om je paard te ondersteunen?

Lees meer

Drachtige merrie? Pas haar rantsoen op tijd aan!

Rantsoen drachtige merrie

Vanaf ongeveer de 8e maand van de dracht heeft je merrie een verhoogde behoefte aan energie en eiwitten. Ook stijgt de behoefte aan calcium, fosfor, magnesium en is het belangrijk om voldoende koper, zink en mangaan te voeren. Het is daarom belangrijk om het rantsoen van je merrie tijdig aan te passen om ervoor te zorgen dat het veulen zich optimaal ontwikkelt en je merrie in goede conditie blijft.

Lees meer