Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Huidaandoeningen

Zeewier, superfood voor je paard!

zeewier

Je verwacht het misschien niet direct in het rantsoen van een paard, maar Zeewier is heel gezond voor onze viervoeters! En ook voor ons is het een hele waardevolle aanvulling op het menu. Het is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om een breed scala aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren. In de blog vertellen we je alles over zeewier en waarom dit goed voor je paard is! 

Lees meer

Gastblog van Vetericyn: Tips om de knut te weren en zomereczeem terug te dringen met behulp van Vetericyn

Zodra de temperatuur opwaarts gaat, komen de insecten uit hun winterslaap. Al deze insecten dienen een doel, maar op sommige zit je écht niet te wachten. Muggen kun je zonder twijfel onder dat rijtje scharen, die ben je liever kwijt dan rijk. Want jeuk door een muggenbult is soms zo hevig, dat je niets anders rest dan je scherpe nagels erop los te laten. Heeft je paard last van zomereczeem -veroorzaakt door een mug- dan is het hommeles; hemeltergende jeuk in het kwadraat. Lees mee hoe je de ergste schade voorkomt.

Lees meer

Schuren aan staart en manen

Schuren en jeuk aan staart en manen bij paarden

Heb jij een paard die weleens schuurt aan zijn staart en manen? Dit kan ontzettend stressvol zijn voor je paard. Als je zelf er jeuk hebt, zit jij ook niet lekker in je vel. Lees er in dit blog alles over. 

Lees meer

Droes bij paarden

Droes bij paarden

Regelmatig verschijnen er berichten over stallen waar de ziekte droes is uitgebroken. Wat zijn de symptomen van deze besmettelijk ziekte en hoe kun je de ziekte voorkomen? Lees hier alles wat je moet weten over droes.

Lees meer

Schurft

Schurft bij paarden

Schurft wordt veroorzaakt door een besmetting met schurftmijten. Vooral dieren met een verminderde weerstand lopen meer kans op het krijgen van schurft.

Lees meer

Rainrot

Rainrot bij paarden

Extreem nat weer in combinatie met een verlaagde weerstand van het paard kan zorgen voor rainrot bij je paard. Maar wat is rainrot precies, hoe voorkom je het en wat kan je doen als je paard het toch krijgt?

Lees meer