Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Benen en hoeven

Wat doen als uw paard rotstraal heeft?

Rotstraal bij paarden

Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van het straalhoorn die meestal ontstaat door een vieze, natte stalvloerbedekking, een slechte hoefverzorging of te weinig beweging. Ook te diep krabben met een hoevenkrabber kan tot rotstraal leiden. Lees in dit blog alles over rotstaal.

Lees meer

Gastblog: De wonderbaarlijke krachten van bloedzuigers

hirudotherapie

Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes 

Lees meer

Mok bij paarden: wat te doen?

Wat te doen bij mok

Veel paardeneigenaren kampen met het “mok probleem” en zijn soms radeloos over wat ze er tegen moeten doen. Wassen, insmeren, drainage, scheren etc. Alles wordt geprobeerd om het paard van deze nare (soms ook pijnlijke) aandoening af te helpen. Maar wat is mok, hoe komt je paard er aan en vooral: hoe kan je het verhelpen en zelfs voorkomen? Je leest er alles over in deze blog. 

Lees meer

Zwellingen bij paarden deel

Zwellingen bij paarden

Een paard kan in zijn leven verschillende soorten blessures, aandoeningen of afwijkingen oplopen. Soms is zo’n blessure onschuldig of tijdelijk en houdt je paard er niets aan over. Soms kan het een ernstige chronische aandoening zijn of kun je de blessure altijd blijven zien. 

Lees meer

Hoeven bekappen? Natuurlijk! Maar waarom en hoe dan?

natuurlijk hoef bka

Misschien heb je er wel eens van gehoord, ken je iemand die het laat doen of zou je het zelf wel eens willen proberen: ‘natuurlijk’ bekappen, ook wel barefoot of anatomisch bekappen genoemd. Wat is het, in hoeverre verschilt het van gewoon bekappen, waarom zou je ervoor kiezen en wat kun je zelf doen voor de hoeven van je paard?

Lees meer

De zin en onzin van therapieproducten

therapiedeken

Een van de ontwikkelingen die we de laatste jaren hebben zien groeien in de paardenwereld is het gebruik van therapieproducten. Hierbij kun je denken aan deken met een magnetisch veld, massage producten of andere therapeutische ondersteuning voor het welzijn van je paard. Inmiddels is er een ruime keuze en kun je het zo gek maken als je wil! Maar wat doet het nou eigenlijk voor je paard en is het een trend of een must-have? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees meer

Hoefverzorging in de winter

Wellicht heb je het spreekwoord ‘No foot, no Horse’ wel eens gehoord. Daarmee wordt bedoeld dat je de hoeven van je paard kunt vergelijken met de fundering van je huis. Goede hoeven zijn van levensbelang voor het paard. Ze dragen het lichaam en zorgen dat het paard kan bewegen. Goede hoefverzorging is dus het hele jaar super belangrijk maar in de winter heb je met andere omstandigheden te maken dan in de zomer. Waar let je op om te zorgen dat je paard goede hoeven houdt in de winter? En hoe ga je om met vorst en sneeuw?

Lees meer

Gastblog van PrimeVal: Zo houd je de gewrichten van jouw paard soepel en gezond

Als paardeneigenaar weet jij het als geen ander. De gewrichten van paarden zijn een gevoelig punt. Veel eigenaren doen er alles aan om de spieren en gewrichten in topconditie te houden. Uiteraard is het belangrijk om hiervoor een goed en gedoseerd trainingsschema te hebben. Maar ook de hoeven hebben een belangrijke invloed op de spieren en gewrichten.

Tenslotte, niet te vergeten de voeding. Je kunt de dagelijkse voeding aanvullen met supplementen, maar hoe werken ze en wat kunnen ze de gewrichten van jouw paard bieden? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer

Gevoelige hoeven

Gevoelige hoeven bij paarden

Gevoelig lopen (zoals veel paardeneigenaren zeggen "op eieren lopen") kan worden veroorzaakt door een steentje of ander voorwerp in de hoefzool, maar is veel vaker het gevolg van het niet goed kunnen afvoeren van (lichamelijke) afvalstoffen.

Lees meer