Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Aandoeningen

Wat moet je doen als je paard verkouden is?

Verkouden paarden
Tijdens de wintermaanden zijn we vaak gevoelig voor een verkoudheidje, maar dit geldt voor paarden net zo goed. Heeft je paard last van dikke en ondoorzichtige neusuitvloeing of hoest hij vaak dan kan dat wijzen een verkoudheid. Deze verkoudheid kan voorkomen in verschillende maten, van een klein snotneusje tot ernstige hoesten. In dit blogartikel vertellen we je meer over de oorzaak van een verkoudheid bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Lees meer

Gastblog: De wonderbaarlijke krachten van bloedzuigers

hirudotherapie

Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes 

Lees meer

Gastblog van PUUR: Luchtwegen

luchtwegen

Heeft jouw paard tijdens de overgang naar het najaar of in het najaar wel eens last van zijn luchtwegen? Hoor je hem kuchen of snotteren? Tijdens deze relatief hoge temperaturen en vochtig weer zijn snotneuzen en kuchjes een veelvoorkomende klacht. Wanneer is het tijd om een dierenarts in te schakelen en wanneer kun je jouw paard tijdelijk te ondersteunen met een fytotherapeutisch supplement? In deze gastblog van PUUR lees je er alles over.

Lees meer

Ondersteun staart- en manen eczeem op natuurlijke wijze

Paard met staart en manen eczeem

Tijdens het voorjaar als de temperatuur weer stijgt, worden mugjes en andere kriebelende beestjes weer actief. Heb je een paard die daar gevoelig voor is dan ga je direct merken dat hij gaat schuren en de huid geïrriteerd raakt. Het kan zijn dat je paard een gevoelig huidje heeft, maar er zijn ook steeds meer paarden met staart- en manen eczeem of ook wel bekend als zomereczeem. Een irritante aandoening, waarbij het soms een uitdaging is om de juiste producten te vinden om je paard zo veel mogelijk te helpen. Het eczeem zal nooit meer verdwijnen, maar natuurlijk wil je er alles aan doen om het voor je paard zo draaglijk mogelijk te houden. De Paardendrogist SME Kruidenmix in combinatie met de SME Zalf is vaak een goede oplossing voor paarden met staart- en manen eczeem. In deze blog vertellen we je alles over deze unieke combinatie van natuurlijke kruiden. 

Lees meer

Zomereczeem

Zomereczeem bij paarden

Heeft je paard zomereczeem? Dan weet je als geen ander hoeveel extra zorg dit met zich meebrengt. Je wilt dat je paard zo min mogelijk jeuk heeft en net zo kan genieten als andere paarden in de wei. Constante jeuk is vreselijk, en je wilt niets liever dan je paard helpen. 

Lees meer