Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Eczeemdeken Bucas Sweet-Itch Zebra

Gelukkig komen er in steden, waar de temperaturen flink kunnen oplopen en doorgaans meer stilstaandwater voorkomt, meer muggen uit het ei dan op het platteland. Dat wil echter niet zeggen dat je er op het platteland geen last van hebt. Ook op het platteland tref je o.a. afgesloten slootjes, waterbakken met stilstaand water en waterplassen op de grond aan. Water is dé perfecte broedplaats voor muggen.
 
Muggen en knutten hebben bloed nodig om zich te vermeerderen. Perfecte slachtoffer: paarden. Zij steken jouw paard met name op plekken waar de huid zacht is en waar de haren loodrecht op de huid staan. Dit zijn voornamelijk de manen en staartwortel. De beestjes leggen eitjes in de oppervlakkige huid en dit veroorzaakt extreem veel jeuk. Dit wordt zomereczeem genoemd, oftewel sweet-itch (SME, Staart- en maneneczeem).
 
Paarden schuren zichzelf vaak tot bloedens toe om van de jeuk af te komen. Tevens kunnen zijlast krijgen van haaruitval. Het schuren kan weer zorgen voor nieuwe irritatie. Het is daarom belangrijk om de vicieuze cirkel te doorbreken.Je kunt een vliegen- of dazenspray gebruiken, echter werken deze middelen vaak niet voldoende. Een oplossing voor het probleem is het gebruik van een eczeemdeken.
 
De Bucas Sweet-itch Zebra is gemaakt van een speciale ademende en sterke fijnmazige stof. Deze stof zorgt ervoor dat insecten en zelfs de kleinste prikkende beestjes die voor de eczeem en jeuk zorgen, geen kans krijgen om te steken. De zebra deken houdt meer dan 70% van de insecten op afstand en geeft veel meer rust in de directe omgeving van je paard. De stof is tevens 85% UV-werend en voorkomt verbranding en verkleuring van de vacht.
 
Deze deken, gemaakt van 1000 denier polyester heeft een All-Fit design. De deken heeft een vast halsstuk en is voorzien van een zachte binnenvoering bij de schouders voor extra draagcomfort. Daarnaast heeft het een enkele rechte borstsluiting met Comfort Front Pad. Onder de buik sluit de deken door middel van een buikstuk met vier bevestigingsclips. Door het buikstuk is bijna het gehele paard bedekt! De deken heeft ook bilriemen, een staartkoord en een extra lange staartflap.

De Bucas Sweet-Itch Zebra heeft het speciale zebra motief om insecten op afstand te houden. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat zebra’s door de zwart/witte strepen minder last hebben van bloedzuigende insecten dan dieren met andere kleuren. De wijze waarop het licht reflecteert op de zebra strepen werkt irriterend voor insecten. Zebra’s en paarden met een zebradeken lijken dan ook minder last te hebben van vliegen en muggen.
 
Bij extreem warm weer kan de deken het verdampen van het zweet vertragen waardoor jouw paard nat kan aanvoelen, echter het comfort is groter doordat directe inwerking van de zon wordt voorkomen (parasol functie) en jouw paard heeft het koeler met een deken op dan zonder deken. Natuurlijk is het wel altijd opletten of je paard het niet te warm heeft bij hoge temperaturen.

De juiste maat

Twijfel je over de juiste maat? In onze blog met uitgebreid maatadvies over Bucas dekens lees je alles over een goede pasvorm en waar je op moet letten bij de aanschaf van een deken voor je paard. Kom je er toch niet uit? Onze klantenservice helpt je graag met een persoonlijk advies.

Bucas Sweet-Itch Zebra

Delen: