Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Balancers: volledige supplementen voor elk paard

Volledige supplementen voor elk paard

Wat zijn balancers?
Ieder paard heeft een andere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. Dit is afhankelijk van de leeftijd, ras, conditie en de gevraagde arbeid. Paarden met een ziekte, aandoening of drachtige merries hebben vanzelfsprekend een andere behoefte. Maar er is wel een basis behoefte aan voedingsstoffen en hiervoor zijn volledige supplementen/balancers zeer geschikt.

Balancers zijn volledige supplementen waarbij je zeker weet dat jouw paard alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen krijgt en in de juiste verhoudingen. Ook worden de voedingsstoffen in een vorm aangeboden die direct voor het paardenlichaam beschikbaar is. Een voordeel van dit soort supplementen is dat het vaak in kleine hoeveelheden gegeven kan worden.

Wanneer kies je voor een balancer?
In principe zijn balancers voor alle paarden geschikt. Maar het wordt vooral aan paarden gevoerd die weinig tot geen krachtvoer krijgen. Balancers zijn geschikt wanneer:

  • Een paard minder voer krijgt dan de door de fabrikant van het voer geadviseerde hoeveelheid (zoals een slechte eter of bij een afslankrantsoen).

  • Bij een rantsoen dat bestaat uit graan-, zemelen-, hooi- of kuilvoer.

  • Voor paarden op een onderhoudsbrok die wel zware arbeid moeten verrichten.

  • Voor paarden in de groei die op een standaard onderhoudsbrok staan.

  • Na ziekte, een operatie, verhuizing, enz.

In principe hoeven paarden die een uitgebalanceerd voer krijgen, dat is afgestemd op hun behoefte (merriebrok, veulenbrok etc) en daarvan de dagelijks geadviseerde hoeveelheid opeten, geen balancer bij te krijgen.

Balancer i.c.m. andere supplementen/voeding
De balancer kan aan ieder basisrantsoen worden toegevoegd. Leveranciers houden bij de ontwikkeling van dit soort supplementen rekening met het feit dat er ook andere supplementen/voeding worden gegeven. Je mag er daardoor vanuit gaan dat je niet over doseert als je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt.
De vitaminen en mineralen in gras en hooi hoef je ook niet mee te rekenen. Deze worden naar behoefte opgenomen door het paard en zo nodig weer door het lichaam uitgescheiden.
Balancers kunnen dus prima gecombineerd worden met andere supplementen zoals:

  • Lijnzaadolie

  • Wortelen

  • Zeewier

  • Appel azijn

Het is wel af te raden om 2 volledige supplementen tegelijk te geven. Ook is het niet verstandig om naast een volledig supplement een vitamine E en Selenium supplement te geven; deze twee voedingstoffen kan je namelijk wel over doseren.

Verschillende soorten balancers
Diverse voerfabrikanten hebben inmiddels balancers op de markt gebracht. Wij hebben bijvoorbeeld Pavo Vital en Equilin in ons assortiment opgenomen. Deze 2 producten zijn erg verschillend en hebben ook een ander doel.

  • Pavo Vital: dit is een 100% natuurlijk brokje zonder melasse en granen. Het is een brokje met alle vitaminen en mineralen die je paard nodig heeft.

  • Vitalbix Daily Complete: Vitalbix Daily Complete is geschikt voor recreatie- en sportpaarden. Dankzij het lage zetmeel- (2,7%) en suikergehalte kan Vitalbix Daily Complete helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen en is Vitalbix Daily Complete een verantwoorde keuze voor paarden met verteringsproblemen en stofwisselingsproblemen zoals maagzweren, dunne mest, koliek, insulineresistentie, hoefbevangenheid, EMS, PPID, PSSM, HYPP en zomereczeem.

Moeite met het kiezen van de juiste balancer?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Delen: