Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

A photo of Pavo Paardenvoer

Pavo Paardenvoer

Pavo is specialist in paardenvoer, de producten zijn wetenschappelijk onderbouwd en in de praktijk getest. Pavo ontwikkeld samen met de paardenhouder nieuwe producten en nieuwe voedingsconcepten. Afgestemd op de wensen van de paardenhouder en de behoeften van het paard.

Voeradvies speciaal voor jouw paard

Heb je een specifieke voedingsvraag of vind je het lastig om een goed rantsoen voor jouw paard samen te stellen? Pavo’s voedingsdeskundigen denken graag met je mee. Bekijk alle producten op de website van Pavo of stel direct je persoonlijke vraag.

GASTBLOG Pavo: 6 tips om je paard te helpen bij verharen

6 tips van Pavo om je paard te helpen bij verharen

Vliegen bij jou de haren al weer om je oren? Veel paarden zijn begonnen met het loslaten van hun wintervacht. Wist je dat verharen veel energie vraagt van een paard? Voor de één kost dit dan ook meer moeite dan voor de ander. Pavo geeft je 6 tips over voeding en verzorging om je paard een handje te helpen om sneller van de oude wintervacht af te komen.

Lees meer

Gastblog Pavo: Voeradvies voor een veulen

voeradvies veulen

Wist je dat in de eerste vijf maanden in het leven van een veulen de sterkte van het beenwerk wordt bepaald? Beweging, genetica en voeding spelen hierin een belangrijke rol. In deze fase is het dus cruciaal dat een veulen de juiste hoeveelheid mineralen binnenkrijgt om een gezonde botontwikkeling van binnenuit maximaal te ondersteunen.

Lees meer

Gastblog van Pavo: giftige planten voor paarden

In sommige weides groeien niet alleen planten die gezond zijn voor je paard, maar ook planten die grote gevaren kunnen vormen. Over het algemeen weten paarden heel goed welke planten giftig zijn vanwege hun bittere smaak, maar in sommige gevallen eten ze het toch. Momenteel zijn er ongeveer 80 (!) Europese plantensoorten die giftig zijn voor paarden. Deze giftige planten kunnen verschillende symptomen veroorzaken.

Lees meer