Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Eva Beun

Ervaring van een Ruiterfit deelnemer

De afgelopen 10 blogs hebben wij je meegenomen in dat wat wij, een ruiter of eigenlijk een combinatie, kunnen bieden vanuit ons perspectief.
Daarin hebben wij steeds geschreven vanuit onszelf, voor deze 11e blog hebben wij een ‘gastschrijfster’, namelijk Kim Jacobi.

Lees meer

Conditie TRAINING

Het woord training wordt veel gebruikt, maar weten we ook wat we trainen? Of nog belangrijker, weten we ook wat we nog kunnen en willen trainen? 

Lees meer

Richting de wedstrijd

‘If we fail to plan, we plan to fail’

Als je jezelf of jullie als combinatie wilt verbeteren is het meten van je eigen prestatie met anderen cq voor een jury een optie. Dus, op wedstrijd gaan. 

Lees meer

Help mijn hoofd zit vol!

Druk, druk, druk, iets wat velen van ons tegenwoordig allemaal wel kennen. Vroeger werkten we allemaal hard, tegenwoordig zijn we allemaal druk. Werk of studie, privé, sociaal en dan natuurlijk ook de paarden. Allemaal ballen die we hoog willen houden. 

Lees meer

Hoe goed praten jouw hersenen met je spieren?

Ons lichaam bestaat uit honderden spieren welk worden aangestuurd vanuit onze hersenen. Of we nu stil zitten, lopen of paardrijden, onze hersenen en spieren praten eigenlijk elk moment met elkaar, behalve wanneer we slapen. 

Lees meer

Ben jij in balans?

Balans is in de paardensport een belangrijk thema, maar wat is balans eigenlijk? Balans is een toestand waarin er sprake is van evenwicht, rust en harmonie, wat op verschillende niveaus van toepassing is.

Lees meer