Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Denise van Gelder

Hey paardenliefhebber! Mijn naam is Denise van Gelder en ik ben contentmarketeer bij De Paardendrogist. Ik ga jou verzorgen van interessante artikelen omtrent de gezondheid van je paard. Vragen of inbreng voor een bepaald onderwerp? Laat het me weten. We zoeken het graag voor je uit. 

Droes bij paarden

Droes is een besmettelijke ziekte waarbij ontstekingen in de lymfeknopen optreden. Vooral jonge paarden en pony’s zijn vatbaar voor droes. Lees in dit blog hoe droes veroorzaakt wordt en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Lees meer

Wat te doen met een verkouden paard?

Verkouden paarden
Tijdens de wintermaanden zijn we vaak gevoelig voor een verkoudheidje, maar dit geldt voor paarden net zo goed. Heeft je paard last van dikke en ondoorzichtige neusuitvloeing of hoest hij vaak dan kan dat wijzen een verkoudheid. Deze verkoudheid kan voorkomen in verschillende maten, van een klein snotneusje tot ernstige hoesten. In dit blogartikel vertellen we je meer over de oorzaak van een verkoudheid bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Lees meer

Rhinopneumonie bij paarden

rhinopneumonie-bij-paarden

De angst van elke paardenhouder, Rhinopneumonie op stal. Waarbij kans is op abortussen bij merries en/of de neurologische vorm welke verlammingsverschijnselen geeft. Maar hoe en wat is de ziekte precies? In dit blog gaan we je zo goed mogelijk informeren of deze ziekte.

Lees meer