Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Denise van Gelder

Hey paardenliefhebber! Mijn naam is Denise van Gelder en ik ben contentmarketeer bij De Paardendrogist. Ik ga jou verzorgen van interessante artikelen omtrent de gezondheid van je paard. Vragen of inbreng voor een bepaald onderwerp? Laat het me weten. We zoeken het graag voor je uit. 

Wat moet je doen als je paard verkouden is?

Verkouden paarden
Tijdens de wintermaanden zijn we vaak gevoelig voor een verkoudheidje, maar dit geldt voor paarden net zo goed. Heeft je paard last van dikke en ondoorzichtige neusuitvloeing of hoest hij vaak dan kan dat wijzen een verkoudheid. Deze verkoudheid kan voorkomen in verschillende maten, van een klein snotneusje tot ernstige hoesten. In dit blogartikel vertellen we je meer over de oorzaak van een verkoudheid bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Lees meer

Droes bij paarden

Droes is een besmettelijke ziekte waarbij ontstekingen in de lymfeknopen optreden. Vooral jonge paarden en pony’s zijn vatbaar voor droes. Lees in dit blog hoe droes veroorzaakt wordt en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Lees meer

Sterke hoeven met de kracht van de natuur

Door natte weersomstandigheden kunnen de hoefstralen zacht worden en gaan stinken.  Hoefspray Pro is een verzorgende spray met 100% natuurlijke ingrediënten om de hoefstralen van jouw paard gezond en sterk te houden. Lees alles over de Hoefspray Pro in dit blog!

Lees meer

Mok bij paarden

Mok bij paarden
Mok. Elke paardeneigenaar kent deze vervelende aandoening. Sommige paarden zijn er erg gevoelig voor en paardeneigenaren zijn dan soms ook echt radeloos. Lees er alles over in dit blog.

Lees meer

Rhinopneumonie bij paarden

rhinopneumonie-bij-paarden

De angst van elke paardenhouder, Rhinopneumonie op stal. Waarbij kans is op abortussen bij merries en/of de neurologische vorm welke verlammingsverschijnselen geeft. Maar hoe en wat is de ziekte precies? In dit blog gaan we je zo goed mogelijk informeren of deze ziekte.

Lees meer