Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Monnikspeper

Monnikspeper (Vitex agnus castus)

Monnikspeper

Monnikspeper (Vitez agnus-Castus), ook wel Kuisboom genoemd, is een plant en groeit in Zuid-Europa en West-Azië. De plant wordt gelinkt aan vruchtbaarheid en voortplanting en wordt al sinds de Griekse Oudheid gebruikt om hormonaal en humeurig gedrag te voorkomen en lichamelijke klachten te verminderen. 

Monnikspeper heeft de bijzondere eigenschap om hormoonwaarden die uit balans zijn te neutraliseren. Monnikspeper ondersteunt hierdoor het evenwicht in de vrouwelijke hormoonhuishouding en draagt bij aan een regelmatige cyclus, de vruchtbaarheid en de dracht van merries. Daarnaast staat Monnikspeper al eeuwen bekend als het kruid dat het mannelijk libido onderdrukt. Het werd dan ook veel gebruikt door monniken, wat de naam Kuisboom verklaart. 

Monnikspeper is een kruid dat langzaam maar zeker resultaten kan geven en over het algemeen 4-6 maanden gebruikt moet worden. Monnikspeper wordt veel gebruikt bij paarden. De Engelse naam van Monnikspeper is Chasteberry.

Monnikspeper is een belangrijk ingrediënt in onder andere Paardendrogist Moody Mix en Paardendrogist Merrie support

Producten die monnikspeper bevatten

Magnesiumoxide

Magnesiumoxide

Magnesium is een belangrijk mineraal dat van belang is voor het zenuwstelsel en het draagt bij aan een normale werking van de spieren. Ook draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid, een goede elektrolytenbalans en aan de kwaliteit van het gebit. Als de drie bouwstenen van de botten (Calcium, Fosfor en Magnesium) niet op de juiste manier met elkaar in verhouding zijn, dan heeft dat consequenties voor de kwaliteit van de botten.

Magnesium-oxide bevat 60,3% magnesium en is voor 48% opneembaar door het lichaam.

Vormen magnesium

In voedingssupplementen wordt magnesium in veel verschillende vormen gebruikt. De verschillen zitten in opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Vormen die minder goed door het lichaam worden opgenomen of een lager gehalte elementair magnesium bevatten zijn magnesiumchloride, -fosfaat, - acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Deze vormen zijn vaak goedkoper in aanschaf. Magnesiumcitraat is een heel goed opneembare vorm van magnesium, maar bevat slechts ca. 16% elementair magnesium. Magnesiumoxide is iets minder goed opneembaar dan magnesiumcitraat maar bevat maar liefst 60% elementair magnesium. Het verschil in effectiviteit is uitermate moeilijk te bepalen, en zal voornamelijk door ervaring van de gebruiker bepaald worden. 

Let op
Bij dieren met een slechte nierfunctie mag magnesium uitsluitend worden gegeven in overleg met de dierenarts!

Een tekort aan magnesium
Een tekort aan magnesium kan voor gespannen reacties zorgen, als gevolg van een verstoorde zenuwprikkeling. Zodra er een tekort aan magnesium in de spieren is, spreekt het lichaam de noodvoorraad aan. Dat betekent dat bot wordt afgebroken om daar magnesium uit te halen. Dat kan leiden tot allerlei blessures. Het bot wordt kwetsbaar en en ook de aanhechting van de pezen verzwakt. Nervositeit en prikkelbaarheid in samenhang met spierverkrampingen, verminderde deklust en spermakwaliteit, insulineresistentie met als gevolg hoefbevangenheid en allerlei vage lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak worden vaak veroorzaakt door een magnesiumtekort.

Bij een tekort aan magnesium kan het lichaam magnesium vrijmaken wat opgeslagen is in het botweefsel. Als het magnesium wat vrijkomt echter bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de spieren en niet voor het botweefsel, bevat het nieuwe bot minder magnesium dan voorheen het geval was. Dit wordt demineralisatie genoemd. Bij langdurige ernstige magnesiumtekorten zal het skelet niet meer van dezelfde goede kwaliteit zijn waardoor er makkelijker blessures ontstaan. Het is daarom belangrijk dat het rantsoen voldoende magnesium bevat.

Extra informatie over magnesium m.b.t. paarden

Magnesiumbehoefte
Basisbehoefte per dag per 100 kilo lichaamsgewicht:
 - Pony's en paarden in rust: 1,95 gram 
 - Sportpaarden: 1,9 - 3 gram

Een paard krijgt magnesium binnen via zijn voer en eventuele overschotten worden via de urine uitgeplast. Sportpaarden hebben een grotere behoefte aan magnesium. Door te zweten verliest een paard niet alleen zouten, maar ook magnesium. Hoe meer beweging en hoe meer zweet, hoe groter de behoefte aan magnesium. Magnesium komt vooral voor in gras en kwalitatief goed ruwvoer. Maar omdat de bodem steeds armer wordt, worden de gehaltes van belangrijke mineralen wel steeds lager. Paarden die aan de diarree zijn, overmatig zweten en paarden die veel zout opnemen zonder extra magnesium binnen te krijgen zijn extra gevoelig voor het ontstaan van een magnesiumtekort.

In de voeding is vaak te weinig magnesium aanwezig. Bij een stressgevoelig paard wordt de voorraad nog sneller opgebruikt. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van de gezonde paarden een magnesiumgebrek heeft, voor zieke paarden loopt dit percentage zelfs op tot meer dan 50%. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van bijna de helft van het onderzochte ruwvoer het magnesiumgehalte onder de minimumnorm ligt. Met alleen ruwvoer wordt dus in de helft van de gevallen onvoldoende magnesium gegeven. Maar ook krachtvoer bevat vaak of te weinig magnesium of verhoudingsgewijs te veel calcium. Calcium en magnesium hebben in het lichaam dezelfde bindingsplaatsen, waardoor bij een overmaat aan calcium het opgenomen magnesium via de nieren uitgescheiden wordt. Om een magnesiumtekort te voorkomen is het dus belangrijk een goed uitgebalanceerd krachtvoer te voeren; met én voldoende magnesium én een goede calcium/magnesium verhouding. De juiste Ca/Mg verhouding is 2-3:1, d.w.z. 2 tot 3 delen calcium en 1 deel magnesium. Een aanvullend voedingssupplement van magnesium kan ook een verrassend goed effect geven. 

Winter: Tips & Tricks

Winter tips voor mijn paard

Stijve spieren, pijnlijke gewrichten en problemen met de weerstand. Allemaal “kwaaltjes” die paarden in de winter kunnen krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw paard zo comfortabel mogelijk de winter doorkomt? Wij geven je een aantal tips! 

Lees meer

Omega 3-6-9

Omega 3, -6 en -9: belangrijke essentiële vetzuren
Het belang van de toevoeging van essentiële vetzuren aan het rantsoen van dieren is lange tijd onderschat. Essentiële vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die van levensbelang zijn voor het goed functioneren van het lichaam van je paard. Essentiële vetzuren beschermen gezonde weefsels, cellen en organen, zorgen voor een goede darmpassage en zijn nodig voor de aanmaak van rode bloedkleurstof, de opname van eiwitten en de aanmaak van gezond sperma. Daarnaast ondersteunen ze de afweer tegen infecties, een goede spierontwikkeling en zijn ze erg belangrijk voor soepele gewrichten, de huid, de vacht en de hoeven. Essentiële vetzuren helpen het lichaam bij de opname van zuurstof en dragen daardoor bij aan een goede conditie en een snel herstel na inspanning. Ook lijkt er een verband te bestaan tussen een tekort aan essentiële vetzuren en het ontstaan van gedrags- en concentratieproblemen.
Er zijn verschillende soorten vetzuren: Omega 3 vetzuren, Omega 6 vetzuren en Omega 9 vetzuren. Er zijn twee soorten essentiële vetzuren: Omega-3 (zoals alfa-linoleenzuur) en Omega-6 (zoals linolzuur). Voor een goede werking is het van belang dat deze twee vetzuren in het lichaam in balans zijn.

Omega-3
Omega-3 vetzuren hebben een krachtige werking als anti-oxidant. Een tekort aan Omega-3 kan zich uiten in nerveus gedrag, een gebrekkige concentratie, een groeiachterstand, het vasthouden van vocht en een droge vacht. Uit onderzoek dat is gedaan aan de Colorado State University (CSU) naar de effecten van Omega-3 vetzuren bij insulineresistente paarden, bleek dat deze over het algemeen heel goed reageren op de toevoeging van omega-3. Omega-3 wordt dan ook aanbevolen voor paarden met PPID/Cushing.
 
Omega-6
Een tekort aan Omega 6 kan zich uiten in verminderde conditie van de huid, een dunne of droge vacht, verminderde weerstand, verminderde vruchtbaarheid en heeft ook een ongunstig effect op het functioneren van de gewrichten.
Zodra een paard teveel Omega-6 binnen krijgt kan dit worden omgezet in ontstekingsbevorderende stoffen. Met het aanhouden van de aanbevolen dosering loopt u echter geen enkel risico op overdosering van omega6.
 
Omega-9
Een ander belangrijk (enkelvoudig) onverzadigd vetzuur is Omega 9, een onmisbaar vetzuur voor de huidcellen, bloedsamenstelling en de hormoonhuishouding. Omega-9 kan ook door het paard zelf worden aangemaakt en gaat oxidatie van Omega 3 en Omega 6 tegen.

Dagelijks een scheutje olie
Dagelijks een scheutje olie maakt het voer smakelijk en gezond. Een goede olie draagt bij aan een glanzende vacht, een goede spijsvertering, een betere conditie, soepele spieren en gewrichten en een meer evenwichtig gedrag. De werking van de olie is het beste als de verhouding tussen de hoeveelheid Omega-3, 6 en 9 gelijk is aan 2:1:1. Individuele natuurlijke oliën voldoen hier niet aan. Behalve een tekort in het rantsoen, kan ook een overschot van één van de Omega-vetzuren leiden tot een tekort aan een ander Omega-vetzuur. Zo is bijvoorbeeld Zonnebloemolie heel rijk aan Omega-6, maar bevat het nauwelijks Omega-3 waardoor de vetzuur-verhouding in het lichaam verstoord kan worden. Het lichaam heeft dan een tekort aan Omega 3, hetgeen zich kan uiten in de hierboven beschreven symptomen. De beste olie voor toevoeging aan het voer is dan ook een mengsel van natuurlijke oliën dat zodanig is samengesteld dat de onderlinge verhouding goed is zoals bij Paardendrogist Omega Olie Gold. Houdt hierbij ook rekening of het paard veel of weinig krachtvoer krijgt. Krachtvoer bevat relatief veel Omega-6 door het gebruik van granen en het gebruik van bijvoorbeeld soja. Het is dan belangrijk om meer Omega-3 toe te voegen voor de juiste balans zoals bijvoorbeeld Paardendrogist Lijnzaadolie.

Verschil in kwaliteit
Plantaardige vetten zijn van nature rijk aan essentiële vetzuren. Door moderne technologische behandelingen gaan echter veel waardevolle eigenschappen van de olie verloren. Veel producenten halen juist die ingrediënten uit de oliën die gezond zijn, zoals vitamine E, ligninen, carotenoïden en bepaalde soorten was. In de ongeraffineerde oliën van noten en zaden zitten van nature honderden verschillende stoffen, waarvan de meeste gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten. De meeste oliën in de supermarkt zijn geraffineerd, dat wil zeggen dat veel van deze stoffen eruit zijn gehaald. Alle plantaardige oliën in ons assortiment zijn ongeraffineerd en van een eerste koude persing. 


Producten met Omega 3-6-9
  1. NAF Linseed Oil 2,5 L
    NAF Linseed Oil
    Vanaf € 19,90
    Selecteer een optie
  2. Excellent Omega Boost
    Excellent Omega Boost
    Vanaf € 9,95
    Selecteer een optie
  3. -20 %
    DursyDog Omega Olie Gold - 26528
    DursyDog Omega Olie Gold
    Vanaf € 16,76
    Selecteer een optie
  4. NAF Omega Olie - 28914
    NAF Omega Olie
    Vanaf € 35,45
    Selecteer een optie
  5. -20 %
    Paardendrogist Omega Olie Gold
    Paardendrogist Omega Olie Gold
    Vanaf € 15,12
    Selecteer een optie
  6. -20 %
    Paardendrogist Lijnzaad Olie - 28106
    Paardendrogist Lijnzaadolie
    Vanaf € 7,96
    Selecteer een optie
  7. Synovium Sand Oil 369 - 27710
    Synovium Sand Oil 369
    Vanaf € 63,95
    Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 13 in totaal

Pagina

 

Rozenbottel

Rozenbottel

Gebruik inwendig
Rozenbottel (Rosa canina of Cynosbati fructus) is rijk aan anti-oxidanten en helpt bij het beschermen van lichaamsweefsel. Vanwege het hoge gehalte aan biotine, zorgt rozenbottel voor een gezonde hoefgroei. Het werkt opwekkend en versterkend en ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Rozenbottel wordt door de grote hoeveelheid vitamine C van oudsher erg veel gebruikt voor het behoud van een goede weerstand (denk maar eens aan Karvan Cevitam) en de ondersteuning van de spieren en gewrichten.

Werkzame bestanddelen
Rozenbottel bevat o.a. veel biotine, vitamine B3, C, E en K, carotenoïde pigmenten, suikers, looistoffen, organische zuren, pectine en etherische oliën.

Magnesiumcitraat

Magnesium voor paarden

Magnesium is een belangrijk mineraal dat van belang is voor het zenuwstelsel en het draagt bij aan een normale werking van de spieren. Ook draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid, een goede elektrolytenbalans en aan de kwaliteit van het gebit. Als de drie bouwstenen van de botten (Calcium, Fosfor en Magnesium) niet op de juiste manier met elkaar in verhouding zijn, dan heeft dat consequenties voor de kwaliteit van de botten.


Vormen magnesium

In voedingssupplementen wordt magnesium in veel verschillende vormen gebruikt. De verschillen zitten in opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Vormen die minder goed door het lichaam worden opgenomen of een lager gehalte elementair magnesium bevatten zijn magnesiumchloride, -fosfaat, - acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Deze vormen zijn vaak goedkoper in aanschaf. Magnesiumcitraat is een heel goed opneembare vorm van magnesium, maar bevat slechts ca. 16% elementair magnesium. Magnesiumoxide is iets minder goed opneembaar dan magnesiumcitraat maar bevat maar liefst 60% elementair magnesium. Het verschil in effectiviteit is uitermate moeilijk te bepalen, en zal voornamelijk door ervaring van de gebruiker bepaald worden. 

Let op
Bij dieren met een slechte nierfunctie mag magnesium uitsluitend worden gegeven in overleg met de dierenarts!

Een tekort aan magnesium

Een tekort aan magnesium kan voor gespannen reacties zorgen, als gevolg van een verstoorde zenuwprikkeling. Zodra er een tekort aan magnesium in de spieren is, spreekt het lichaam de noodvoorraad aan. Dat betekent dat bot wordt afgebroken om daar magnesium uit te halen. Dat kan leiden tot allerlei blessures. Het bot wordt kwetsbaar en en ook de aanhechting van de pezen verzwakt. Nervositeit en prikkelbaarheid in samenhang met spierverkrampingen, verminderde deklust en spermakwaliteit, insulineresistentie met als gevolg hoefbevangenheid en allerlei vage lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak worden vaak veroorzaakt door een magnesiumtekort.

Bij een tekort aan magnesium kan het lichaam magnesium vrijmaken wat opgeslagen is in het botweefsel. Als het magnesium wat vrijkomt echter bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de spieren en niet voor het botweefsel, bevat het nieuwe bot minder magnesium dan voorheen het geval was. Dit wordt demineralisatie genoemd. Bij langdurige ernstige magnesiumtekorten zal het skelet niet meer van dezelfde goede kwaliteit zijn waardoor er makkelijker blessures ontstaan. Het is daarom belangrijk dat het rantsoen voldoende magnesium bevat.


Extra informatie over magnesium m.b.t. paarden

Magnesiumbehoefte
Basisbehoefte per dag per 100 kilo lichaamsgewicht:
 - Pony's en paarden in rust: 1,95 gram 
 - Sportpaarden: 1,9 - 3 gram

Een paard krijgt magnesium binnen via zijn voer en eventuele overschotten worden via de urine uitgeplast. Sportpaarden hebben een grotere behoefte aan magnesium. Door te zweten verliest een paard niet alleen zouten, maar ook magnesium. Hoe meer beweging en hoe meer zweet, hoe groter de behoefte aan magnesium. Magnesium komt vooral voor in gras en kwalitatief goed ruwvoer. Maar omdat de bodem steeds armer wordt, worden de gehaltes van belangrijke mineralen wel steeds lager. Paarden die aan de diarree zijn, overmatig zweten en paarden die veel zout opnemen zonder extra magnesium binnen te krijgen zijn extra gevoelig voor het ontstaan van een magnesiumtekort.

In de voeding is vaak te weinig magnesium aanwezig. Bij een stressgevoelig paard wordt de voorraad nog sneller opgebruikt. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van de gezonde paarden een magnesiumgebrek heeft, voor zieke paarden loopt dit percentage zelfs op tot meer dan 50%. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van bijna de helft van het onderzochte ruwvoer het magnesiumgehalte onder de minimumnorm ligt. Met alleen ruwvoer wordt dus in de helft van de gevallen onvoldoende magnesium gegeven. Maar ook krachtvoer bevat vaak of te weinig magnesium of verhoudingsgewijs te veel calcium. Calcium en magnesium hebben in het lichaam dezelfde bindingsplaatsen, waardoor bij een overmaat aan calcium het opgenomen magnesium via de nieren uitgescheiden wordt. Om een magnesiumtekort te voorkomen is het dus belangrijk een goed uitgebalanceerd krachtvoer te voeren; met én voldoende magnesium én een goede calcium/magnesium verhouding. De juiste Ca/Mg verhouding is 2-3:1, d.w.z. 2 tot 3 delen calcium en 1 deel magnesium. Een aanvullend voedingssupplement van magnesium kan ook een verrassend goed effect geven. 

Schuren aan staart en manen

Schuren en jeuk aan staart en manen bij paarden

Heb jij een paard die weleens schuurt aan zijn staart en manen? Dit kan ontzettend stressvol zijn voor je paard. Als je zelf er jeuk hebt, zit jij ook niet lekker in je vel. Lees er in dit blog alles over. 

Lees meer

Selenium

Selenium is een heel belangrijk sporenelement. In combinatie met Vitamine E speelt selenium een belangrijke rol bij de bescherming van lichaamscellen tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan door grote inspanning (melkzuur). Selenium ondersteunt de ontwikkeling van gezond sperma en draagt bij aan het behoud van een gezonde vacht, nagels en hoeven. Daarnaast draagt Selenium bij aan het goed functioneren van het lichamelijke immuunsysteem.

Extra informatie over selenium m.b.t. paarden:
Vitamine E en Selenium helpen samen bij het herstel van een dergelijke beschadiging van de spiervezels ('stijfstaan' of maandagziekte). Voor Selenium is de geadviseerde hoeveelheid 0,10 mg per kg voer. Hierbij gaat het om de totale hoeveelheid voer, dus inclusief gras, hooi en/of kuil. Ter illustratie: een paard dat per dag ca. 11,3 kg voer krijgt zou 1,13 mg Selenium moeten krijgen. Uiteraard wordt bij de samenstelling van voedingssupplementen rekening gehouden met het feit dat Selenium ook voorkomt in het voer, gras en hooi. Met een Vitamine E en Selenium supplement geeft u gemiddeld 0,45 mg per dag. Dit is dus minder dan de helft van de minimaal benodigde hoeveelheid selenium. Als u zich houdt aan de voorgeschreven dosering hoeft u er dus niet bang voor te zijn dat u te veel geeft en kan de toevoeging van Selenium in combinatie met Vitamine E veel positieve effecten hebben. Een overdosering (8 mg) Selenium kan giftig zijn.

Een tekort veroorzaakt zoogproblemen bij veulens en stijfheid,  een verminderde weerstand en groei bij volwassen dieren. Een overschot veroorzaakt evenwichtsproblemen, bloedarmoede, ademhalingsproblemen en uitval van de manen en staart.
 


 

Producten met Selenium
  1. NAF Optimum 5 Star Feed Balancer 9 kg
    NAF Optimum 5 Star Feed Balancer
    Vanaf € 57,45
    Selecteer een optie
  2. NAF M Fit 4 L
    NAF M Fit
    Vanaf € 39,70
    Selecteer een optie
  3. Phytonics Multivit Hond/Kat
    Phytonics Multivit Hond/Kat
    Vanaf € 17,95
    Selecteer een optie
  4. Equistro Ipago Foal
    Equistro Ipaligo Foal injectoren 14 g
    Vanaf € 39,95
    Selecteer een optie
  5. Equistro Excell E Liquid
    Equistro Excell E Liquid
    Vanaf € 24,99
    Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 54 in totaal

Psyllium vlozaad

Gebruik inwendig
Psyllium is een andere naam voor vlozaad en in het Latijns Plantago Ovata. Psylliumvezels kunnen tot twintig maal hun eigen gewicht aan water opnemen. Hierdoor maken ze de darminhoud zachter en volumineuzer en verbeteren ze de darmpassage en helpen ze bij de afvoer van zand. Het gebruik van psyllium gaat verstopping tegen.? Bij inname met voldoende water wordt de darminhoud zachter gemaakt. Bij inname met weinig water nemen de vezels vocht uit de ontlasting op.

Psyllium vezels zorgen voor een gelei-achtige massa in de darmen van het paar, de darminhoud passeert dan langzamer en heeft meer volume en volumineuzer en neemt zo opgehoopt zand mee naar buiten. Door het volume worden de darmen aangezet tot samentrekken. Vlozaad vezels hebben absoluut geen bijwerkingen en wordt bij paarden ook gebruikt om de darmwerking te stimuleren.

Psyllium wordt al enige jaren gebruikt voor zand eten bij paarden en er zijn absoluut geen bijwerkingen van bekend. U kunt psylliumzaad met een gerust hart uit voorzorg geven.

Een minder bekend effect van vlozaad is de gunstige werking op het glucose-en insulineniveau. Onderzoek bij mensen heeft aangetoond dat het eten van Psyllium de reactie van bloedsuiker en insuline na het eten verminderd. Wetenschappers aan de Montana State University hebben dit effect in 2011 bij 16 paarden getest. Uit de resultaten bleek dat de paarden die 60 dagen lang Psyllium gevoerd kregen gemiddeld een lagere bloedsuikerspiegel hadden en een minder hoge piek in de glucosewaarde. Psyllium kan dus gunstig zijn voor insulineresistente paarden die vatbaar zijn voor hoefbevangenheid. Meer onderzoek naar dit effect is echter nog wel nodig. 

Werkzame bestanddelen
Psyllium bevat zowel veel vezels als slijmvormende elementen. Psyllium zaden bevatten 10 tot 30% slijmvormers.

Duivelsklauw

Traditioneel gebruik
Traditioneel kruidengeneesmiddel voor de verlichting van lichte gewrichtspijn en bij milde spijsverteringsstoornissen, zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid en waarbij sprake is van verlies van eetlust. De toepassing is gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs. 

Inwendig gebruik
Duivelsklauw (Harpogophytum procumbens) werkt zeer goed voor de verlichting bij lichte gewrichtspijn.

Extra informatie over duivelsklauw m.b.t. paarden:
In Zwitserland is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de behandeling van paarden met artrose met duivelsklauw*. Hieruit blijkt dat de bijwortels van de duivelsklauw een uitstekend alternatief zijn voor de behandeling met farmaceutische pijnstillende en ontstekingsremmende preparaten. Omdat duivelsklauw geen voedende stoffen bevat voor het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof, adviseren wij voor de meest optimale aanpak het gebruik van duivelsklauw in combinatie met organisch zwavel, chondroitine, glucosamine en anti-oxidanten.

*Bron: Prat Vet Equine 1994, Vol 26 no.1 49-53.

Werkzame bestanddelen
Iridoïde glycosiden, waaronder harpagoside, harpagide en procumbide; flavonoïden, vooral kaempferol en luteoline glycosiden; fenolzuren.

Waarschuwing
Gebruik duivelsklauw niet tijdens de dracht

Waarschuwing (alleen paarden)
Gebruik duivelsklauw niet tijdens wedstrijden. In de meeste landen staat Duivelsklauw op de lijst van verboden stoffen maar is er nog geen test beschikbaar waarmee kan worden aangetoond dat er Duivelsklauw in het bloed zit. Wilt u geen enkel risico lopen, gebruik dan geen duivelsklauw bij een wedstrijdpaard.