Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Als je paard een supplement niet lust...

Als je paard een supplement niet lust

Lust je paard het wel of niet?

Je heb een supplement voor je paard gekocht omdat dit een belangrijke toevoeging op zijn rantsoen is. En dan lust ie het niet… Het is één van de meest voorkomende problemen bij het voeren van supplementen. Het ene paard is er wat makkelijker in dan de ander, maar ook bij paarden is het zo dat smaken verschillen. Wat de één wel lekker vindt wil de ander niet eten. Zelfs als het om supplementen gaat die tot het dagelijkse rantsoen behoren in de natuur. In deze blog geven we je tips om te zorgen dat je paard het toch gaat eten.

Wennen

Geef je paard de tijd om aan de nieuwe geur en smaak van het supplement te wennen. Je kunt dit doen door te beginnen met een heel klein beetje door het voer te doen en als hij er aan gewend is dit rustig aan op te bouwen tot de aanbevolen dosering.

Mengen

Je kunt het supplement mengen met wat olie, stukjes appel, wortel of iets anders wat je paard heel erg lekker vindt. Ook blijkt het mengen met wat appelmoes of slobber vaak een goede oplossing te zijn. Vindt je paard knoflook lekker? Dat is helemaal handig want de sterke geur van knoflook overtreft bijna alle geuren van andere supplementen. Door de geur en smaak van iets wat je paard heel erg lekker vindt valt de geur en smaak van het supplement een beetje weg. De kans is daardoor groter dat hij het opeet zonder dat hij het door heeft.

Lijnzaad Olie of Omega Olie

Wist je dat een kleine scheut Paardendrogist Lijnzaad Olie of Paardendrogist Omega Olie aan het supplement toevoegen ertoe kan leiden dat je paard het supplement wel opeet? Dit heeft ook nog als voordeel dat het supplement niet wordt weggeblazen uit de voerbak. Lijnzaad Olie draagt bij aan een mooie glans en een gezonde huid en bevat essentiele omega 3 vetzuren. Het heeft een heerlijk natuurlijke (grassige) smaak en geur waardoor paarden er dol op zijn.

Paardendrogist Omega Olie Gold draagt bij aan een gezonde vacht, het goed functioneren van de spieren, de vruchtbaarheid én het afvoeren van de afvalstoffen. De toevoeging van hennepolie ondersteunt de spijsvertering.

Geurloze druppels

Eet je paard het supplement nog steeds niet ondanks de toevoeging met poeders en kruiden? Kies dan een supplement van Puur of De Groene Os in de vorm van druppels. Deze supplementen geef je rechtstreeks of met wat water op een lepel of spuitje in de mond. Eventueel kun je de dosering op iets lekkers druppelen en zo geven. Je geeft deze supplementen minimaal een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.

Ondersteunende producten

Delen: