De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze algemene voorwaarden en cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag

Biotine

Biotine

Biotine (=vitamine B8) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Het is een wateroplosbaar en zwavelhoudend essentiële B-vitamine die slechts in geringe mate in de natuur beschikbaar is. Biotine heeft een breed spectrum aan stofwisselingsfuncties. Doordat biotine zwavelhoudend is, is het belangrijk voor de huid, de vacht en het hoorn.

Extra informatie over biotine m.b.t. paarden
Een tekort aan biotine in het voer kan leiden tot een slechte kwaliteit van het hoorn, zoals een matige hoefgroei, zachte hoeven, brokkel- of gebarsten hoeven of een afwijkende hoefvorm. Alvorens resultaten goed zichtbaar zijn, dient u biotine gedurende minimaal 6-9 maanden te geven. Uit onderzoek is gebleken dat de toevoeging van 15mg biotine per dag een positief effect heeft op de groei en de soepelheid van het hoorn. Biotine is belangrijk voor het oppervlakte hoorn van de hoef, de laag die zorgt voor een goede vochtregulering van de hoef en die snel beschadigt tijdens het werk.

Persoonlijk advies Terug naar boven